Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Exotec voorziet Eltra van hightech warehousing solution

3 november 2022 - De snelgroeiende Franse specialist in magazijnrobots Exotec, die eerder deze maand zijn groeiambities voor de Benelux bekend maakte, haalt een grote klant binnen in België. Eltra is Benelux marktleider in de distributie van elektrisch materiaal en verlichting voor de home improvement markt.

Eltra kiest ervoor te investeren in een hypermodern distributiecentrum om hun strategische voordeel in de logistiek te optimaliseren. De nieuwe locatie in Evergem (Gent) beschikt over het Skypod Systeem van Exotec, een goods-to-person orderpicking oplossing die een hoge mate van schaalbaarheid en flexibiliteit combineert met hoge systeemprestaties.

Exotec opereert wereldwijd en biedt flexibele magazijnautomatisering om operationele efficiëntie en rendabiliteit binnen organisaties te verbeteren. Met hun roboticaoplossingen, zoals het Skypod Systeem verbetert het bedrijf niet alleen de efficiëntie in de logistieke sector, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de werkomstandigheden. Het systeem vermindert namelijk arbeidsintensieve en repetitieve bewegingen voor werknemers.

Om hun strategisch voordeel bij distributie verder te optimaliseren heeft Eltra drie locaties samengevoegd in een nieuw, hypermodern distributiecentrum, vlakbij Gent. De nieuwe locatie in Evergem is 21.500 vierkante meter. Het doel is om 65-70% van alle producten door het Exotec systeem te laten verwerken, wat erg efficiënt is omdat het Skypod Systeem slechts 10% van de magazijnoppervlakte in beslag neemt. Dankzij de modulaire opbouw van het Skypod Systeem is het in de toekomst mogelijk om de bestaande installatie van Eltra op te schalen zonder het systeem te onderbreken.

Exotec biedt klanten standaardconcepten, waardoor ze in 4 tot 6 maanden een complete automatisatie op kunnen leveren. Het Skypod Systeem is uitzonderlijk modulair en verhoogt de magazijncapaciteit tot vijf keer, in vergelijking met traditioneel orderpicken. Dit is realiseerbaar door het gebruik van robots die een hoogte bereiken van 12 meter en hiermee een hoge dichtheid van opslag en onttrekken van voorraad mogelijk maken, en dat is meteen ook waar Eltra potentieel zag in de samenwerking met Exotec. 

“Wij zijn erg verheugd om marktleider Eltra als een van onze nieuwe grote klanten in de Benelux aan te mogen kondigen” zegt Wim Vermeir, Senior Sales Executive Benelux bij Exotec. “Met onze onderscheidende producten, zoals het Skypod Systeem, helpen wij logistieke organisaties met het optimaliseren van hun supply chain. Dit gaat niet alleen over implementatie, maar ook over schaalbaarheid en toekomstbestendigheid. Zo zorgt Eltra ervoor dat ze marktleider zijn en ook blijven. Wij zien groot groeipotentieel voor het efficiënter inrichten van de intralogistiek van distributiecentra met behulp van robotica in de Benelux.”

“De keuze voor het Skypod Systeem van Exotec was voor ons de meest logische” vertelt Wouter De Vliegher, Supply Chain & ICT Director bij Eltra. “Het systeem stelt ons in staat om een hoge servicegraad te bieden en deze services verder uit te breiden, onder andere met drop shipment en in de toekomst ook shelf-ready-picking. Deze services bieden een grote toegevoegde waarde voor onze klanten in deze tijden van personeelsschaarste. Bovendien verbetert het de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers én kunnen we het systeem mee laten evolueren met de groei van ons bedrijf.” 

Het Skypod Systeem

Het paradepaardje van Exotec, Skypod Systeem, is een orderpicking systeem met robots die rekken tot 12 meter hoogte kunnen bereiken en autonoom producten kunnen ophalen en afleveren. De rekken zijn volledig schaalbaar, zodat de opslagcapaciteit indien nodig kan worden vergroot of aangepast aan de architectuur van een magazijn. In 2019 won Exotec de award voor beste product tijdens vakbeurs Logimat met hun innovatieve Skypod robotoplossing. 

Logistica Next

Exotec is aanwezig op vakbeurs Logistica Next (8-10 november in de Jaarbeurs Utrecht) waar ze voor het eerst in Nederland het unieke Skypod Systeem demonsteren. Verder presenteert Eltra op Logistica Next zijn ervaringen met de realisatie van het project en het gebruik van het Skypod Systeem in een theatersessie op 8 november. 

Meer informatie over de systemen en oplossingen van Exotec is te vinden op exotec.com

Voor een timelapse van het Skypod Systeem bij Eltra, klik hier

Klik hier om foto's in hogere kwaliteit te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-03T10:52:39.000Z Exotec


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.