Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vivium besteedt ICT infrastructuur uit aan Com1

Dit artikel delen:

Vivium Zorggroep en Com1 hebben een 5-jarige overeenkomst getekend voor het inrichten en het volledig operationeel beheren van de gehele netwerk- en security-infrastructuur van alle Vivium locaties.

Vivium Zorggroep en Com1 hebben een 5-jarige overeenkomst getekend voor het inrichten en het volledig operationeel beheren van de gehele netwerk- en security-infrastructuur van alle Vivium locaties.

Vanuit de visie van het leveren van Veilige Connectiviteit, zorgt de ICT dienstverlener uit Nijmegen voor een stabiel en schaalbaar fundament voor het goed functioneren van alle zorgapplicaties, Verpleeg Oproep Systemen, telefonie, domotica en clouddiensten van Vivium.

Vivium Zorggroep is met 4000 medewerkers en vrijwilligers, en 13 zorglocaties dé zorgspecialist in de regio's Gooi & Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. Zij bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week vele vormen van seniorenzorg en -diensten.

De omgeving van Vivium en de wijze waarop Vivium in haar zorg-dienstverlening daarop inspeelt, verandert. “Er is hierin maar één constante, en dat is Vivium zelf”, aldus Bert van Capelle, één van de twee CEO’s van Com1. “Veel van de veranderingen in de zorg steunen vol op communicatie, juist ook tussen de zorgmedewerkers, cliënten en zorgverleners en (backend) systemen. Dit vraagt om een flexibel, schaalbaar en vooral veilig netwerk.

Met de PlainEazy aanpak biedt Com1 de continuïteit welke een 7*24 zorginstelling nodig heeft. PlainEazy omvat volledig gestandaardiseerde en beheerde diensten afgestemd op de behoefte van de klant. Deze vormen een betrouwbaar en veilig fundament om de noodzakelijke innovaties op het gebied van cliënten-ondersteuning, domotica, smart infra en IoT, te kunnen implementeren. Niet alleen voor Vivium maar ook voor (tijdelijke) toegang van derden op of naar het netwerk.”

Dat Com1 de klant centraal stelt en verantwoordelijkheid kan nemen, heeft zich reeds in de voorgaande periode bewezen. Vivium heeft Com1 met regelmaat ingezet om ad-hoc connectiviteit problemen in het huidige landschap op te lossen. Zo konden medewerkers van Vivium zich richten op het verlenen van hun zorgtaken.

Achter de door Com1 geboden PlainEazy dienstverlening, worden innovatieve en bewezen oplossingen ingezet van Palo Alto Networks en Extreme Networks. Vivium is één van de zorginstellingen in Nederland waar de Fabric Connect architectuur van Extreme Networks wordt geïmplementeerd. Volgens Bas Sanders, CEO van Com1 “combineert Fabric Connect - dat gebaseerd is op SPB (Shortest Path Bridging) – het beste van Ethernet met het beste van IP. Door onder andere het reduceren van protocollen, elimineert het de netwerkcomplexiteit zodanig, dat dit zowel voor de implementatie, als het beheer en trouble-shooting, tijdwinst oplevert en minder (ver)storingen. En nog belangrijker: de operationele continuïteit borgt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-28T13:18:10.000Z Com1
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.