Het succes van linken

17-01-2013 09:43 | Door Gerard Bergsma | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Computable Expert
Gerard Bergsma
Gerard Bergsma

Commercieel directeur

Expert van Computable voor de topics: Telecom en Zorg

Meer

Efficiënt samenwerken is tegenwoordig een hot topic. Dit zie je niet alleen aan de opkomst van social enterprises, waarbij de maatschappelijke missie voorop staat, maar ook aan de opkomst van allerlei social tools. Microsoft Lync is zo’n oplossing die wint aan populariteit. Nederland wordt zelfs gezien als voorloper op dit gebied door het grote aantal Lync-aansluitingen.

In december organiseerde de Social Enterprise Society (SES) daarom voor het eerst een Lync Day. De SES is een community waarin Microsoft Lync-leveranciers zich hebben verenigd. Ruim 530 bezoekers kwamen op dit event af om alle ins en outs van Lync te ruiken, proeven, zien en ervaren. Ook ik was als één van de Nederlandse partners van de SES op het event aanwezig.

Vanwaar deze hype? Het antwoord is de wens, of misschien de noodzaak, om efficiënt te communiceren op elk gewenst moment van de dag. In deze tijden, waar de budgetten steeds lager worden en mensen steeds minder tijd hebben, is efficiënt samenwerken een sleutelwoord.

Microsoft Lync is één van de snel groeiende allround communicatieoplossingen van dit moment en omvat alles op het gebied van communicatie, zoals e-mail, bellen, chatten en videoconferencing. Daarnaast kunnen gebruikers hun desktops, applicaties en documenten met anderen delen, waardoor deze informatie tijd- en plaatsonafhankelijk beschikbaar is. In plaats van documenten over en weer te sturen per e-mail, kunnen gebruikers realtime samenwerken via uitgebreide, veilige vergaderfuncties. In combinatie met bijvoorbeeld videoconferencing wordt dezelfde ervaring geboden als een face-to-face meeting, maar dan zonder reistijd en files.

Er is echter één belangrijke randvoorwaarde die je in de gaten moet houden bij het gebruik van Microsoft Lync: de verbinding moet veilig en betrouwbaar zijn. Door te communiceren via een beveiligd netwerk waarbij de bandbreedte en kwaliteit gegarandeerd zijn, behoud je de controle over cruciale bedrijfsgegevens én stel je de kwaliteit van telefonie en videoconferencing veilig. Een absolute voorwaarde. Gebruik je deze Lync-applicaties op een openbare infrastructuur, dan wordt de bandbreedte en daarmee de kwaliteit immers niet gegarandeerd.

Vaak wordt onterecht gedacht dat deze oplossing alleen voor grote bedrijven gunstig is, maar ook het midden- en kleinbedrijf kan tegen lagere kosten over deze functionaliteit beschikken. Er is dus geen excuus meer om niet efficiënt samen te werken: ik zeg aan de slag!
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

De toekomst van digitaal samenwerken is hier

Nu het begrip ‘werkplek’ steeds breder geïnterpreteerd kan worden, is de kans groot dat werknemers binnen de......

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.83
Klik voor meer info 2 1792 6.75
Klik voor meer info 3 2533 6.74
Klik voor meer info 4 1016 6.70
Klik voor meer info 5 1184 6.64
Klik voor meer info 6 871 6.51
Klik voor meer info 7 538 6.46
Klik voor meer info 8 1275 6.26
Klik voor meer info 9 1058 6.25
Klik voor meer info 10 532 6.23