Promovendus verbetert kwaliteit softwaresysteem

26-06-2013 16:42 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: TU Delft, SIG | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Eric Bouwers en Eberhard van der Laan

Eric Bouwers (links) overhandigt zijn proefschrift aan Eberhard van der Laan

Eric Bouwers (links) overhandigt zijn proefschrift aan Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Amsterdam Economic Board, heeft 26 juni 2013 het proefschrift van Eric Bouwers over het evalueren van geïmplementeerde softwarearchitecturen in ontvangst genomen. Bouwers is software engineer bij SIG en promovendus aan de TU Delft en met zijn proefschrift kan er sneller, consistenter en vooral objectiever gekeken worden naar geïmplementeerde softwarearchitecturen, wat uiteindelijk zorgt voor een hogere kwaliteit van softwaresystemen.

Bouwers deed diepgaand onderzoek waarbij architectuurmetrieken zijn ontworpen, gevalideerd en toegepast in de praktijk. Het levert een goede bijdrage aan de kenniseconomie van Amsterdam en omstreken. Dergelijk onderzoek helpt de hele it-sector vooruit richting verdere professionalisering. Deze duale vorm van werk en onderzoek is een eigentijdse efficiënte oplossing in tijden van besparingen op budgetten voor onderwijs. SIG hoopt dat ook andere bedrijven in de it-sector hier de waarde van inzien en hierop aansluiten.

‘Het bieden van een promotieomgeving en het sponsoren van promovendi is onderdeel van onze researchactiviteiten die wij uitvoeren in samenwerking met universiteiten, waaronder de VU, UvA en HvA’, zegt Joost Visser, hoofd Research bij SIG. ‘Het gaat dan om zowel fundamenteel, als toegepast onderzoek.’ Op vrijdag 28 juni 2013 promoveert Bouwers op zijn onderzoek ‘Metric-Based Evaluation of Implemented Software Architectures’ aan de Technische Universiteit Delft.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter
?

3 vacatures
Medior / Senior ICT: Java Programmeur bij PiCompany B.V.

PiCompany (via GITP) , Utrecht

Inhoudelijke projectmanager

Desk.NL , Amsterdam

.NET ontwikkelaar

web2work , Hengelo OV

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1817 6,9
Klik voor meer info2 1400 6,5
Klik voor meer info3 1348 6,4
Klik voor meer info4 1141 6,3
Klik voor meer info5 1079 6,3
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 813 6,6
Klik voor meer info8 604 5,8
Klik voor meer info9 495 6,3
Klik voor meer info10 429 5,8