Promovendus verbetert kwaliteit softwaresysteem

26-06-2013 16:42 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: TU Delft, SIG | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Eric Bouwers en Eberhard van der Laan

Eric Bouwers (links) overhandigt zijn proefschrift aan Eberhard van der Laan

Eric Bouwers (links) overhandigt zijn proefschrift aan Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Amsterdam Economic Board, heeft 26 juni 2013 het proefschrift van Eric Bouwers over het evalueren van geïmplementeerde softwarearchitecturen in ontvangst genomen. Bouwers is software engineer bij SIG en promovendus aan de TU Delft en met zijn proefschrift kan er sneller, consistenter en vooral objectiever gekeken worden naar geïmplementeerde softwarearchitecturen, wat uiteindelijk zorgt voor een hogere kwaliteit van softwaresystemen.

Bouwers deed diepgaand onderzoek waarbij architectuurmetrieken zijn ontworpen, gevalideerd en toegepast in de praktijk. Het levert een goede bijdrage aan de kenniseconomie van Amsterdam en omstreken. Dergelijk onderzoek helpt de hele it-sector vooruit richting verdere professionalisering. Deze duale vorm van werk en onderzoek is een eigentijdse efficiënte oplossing in tijden van besparingen op budgetten voor onderwijs. SIG hoopt dat ook andere bedrijven in de it-sector hier de waarde van inzien en hierop aansluiten.

‘Het bieden van een promotieomgeving en het sponsoren van promovendi is onderdeel van onze researchactiviteiten die wij uitvoeren in samenwerking met universiteiten, waaronder de VU, UvA en HvA’, zegt Joost Visser, hoofd Research bij SIG. ‘Het gaat dan om zowel fundamenteel, als toegepast onderzoek.’ Op vrijdag 28 juni 2013 promoveert Bouwers op zijn onderzoek ‘Metric-Based Evaluation of Implemented Software Architectures’ aan de Technische Universiteit Delft.

9 vacatures
IT Projectmanager

MN , 's-Gravenhage

Ervaren sharepoint architect

De Nederlandsche Bank , Amsterdam

Senior ketenbeheerder MijnOverheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Logius , 's-Gravenhage

Medior applicatieontwikkelaar .NET

Belastingdienst , Apeldoorn

Grafisch Designer

Itility B.V. , Son

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1556 6.2
Klik voor meer info2 1288 6.0
Klik voor meer info3 1262 6.2
Klik voor meer info4 1065 6.2
Klik voor meer info5 973 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 516 6.1
Klik voor meer info9 394 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2