Dionne Stax reikt 21 Computable Awards uit

Sfeer proeven bij de Computable Awards 2019

Dionne Stax en hoofdredacteur Sander Hulsman tijdens de Computable Awards 2019

Een spetterende show gepresenteerd door Dionne Stax, stralende winnaars en een sfeervolle avond met diner. De uitreiking van de Computable Awards 2019 op 29 oktober 2019 in Utrecht was weer een feest voor de ict-sector.

Na een handdruk van hoofdredacteur Sander Hulsman en uitgever Alex Beishuizen verzamelt vanaf vijf uur een bonte afvaardiging van de Nederlandse ict-sector zich in het Beatrixtheater in Utrecht. Genomineerden en gasten halen een drankje aan de bar en maken een foto in de booth. Zo staan ze ineens pontificaal op de cover van het ict-vakblad.

Na de ontvangst wordt aangeschoven voor het diner. In de zaal, die is omgetoverd tot een gezellige tuin met lange tafels, krijgen de bijna achthonderd bezoekers een diner voorgeschoteld van chef Maurits van der Vooren. Op het menu staat onder meer gemarineerde zalm, Thaise yoghurt met watermunt, haringkaviaar en gebraden fazant. De chef, die ook chef-patissier is, heeft van het nagerecht helemaal een spektakel gemaakt, zijn Carribbean soil bevat chocoladezand, een kokosnoot van chocolade, pina colada-ijs en een gemarineerde ananas.

Het is tijd voor de awarduitreiking. In de spetterende show in het Beatrix-theater zijn de vier basis-elementen water, aarde, lucht en vuur verwerkt. In de show worden de thema’s gekoppeld aan een vijfde element: ict.

Dionne Stax

Winnaars Computable Awards 2019

Op het podium schittert presentatrice Dionne Stax. Onlangs presenteerde ze het Gouden Televizierring-gala, mogelijk volgend jaar het Eurovisie Songfestival, maar vanavond straalt Stax als presentator van het Computable Awards-gala 2019 en reikt ze samen met onder meer Eneco-cio Mario Suykerbuyk en anderen 'potverdorie’ maar mooi 21 awards uit.

Ook in de show komen de vier elementen terug en worden ze gelinkt aan ict. The Vaper heeft het roken van een e-sigaret tot kunst verheven. Er is een trapeze-act in een onderwaterwereld en De Zandkunstenaar krijgt de zaak doodstil met een aantal prachtige werken op zijn lichtbak; hij is ook de favoriete act van de presentatrice.

Fox-IT krijgt op een bijzondere wijze zijn award voor securityleverancier van het jaar uitgereikt. Dansers zwaaien met digitale fakkels waarin opeens het logo van het bedrijf opdoemt.

'De cup met de grote oren'

De show gaat in een flinke vaart voorbij. Het lukt speaker Peter uitstekend om de voordracht van de genomineerden in prettig tempo uit te spreken. Met name bij de partnerprojecten moet hij flink aan de bak om voordat de winnaar op het podium is, zijn tekst af te ronden. Hij struikelt alleen een paar keer over Azure dat consequent als ‘Asjoer’ wordt uitgesproken. Maar daar kunnen ict’ers best om grinniken.

Voor de directeur van Pink Elephant voelt de winst van de award voor service-integrator van het jaar als ‘het winnen van de cup met de grote oren!’, een dikke knuffel van de presentatrice is het gevolg.

Lid van de vijfkoppige hoofdjury van de Computable Awards Reza Sarshar laat nog weten dat hij heel wat afleveringen Boer zoekt Vrouw heeft moeten missen om de ruim 760 voordrachten samen met 55 juryleden te beoordelen.

Na de uitreiking van de laatste award, is het tijd voor de groepsfoto. Daarna blijkt speaker Peter ook een uitstekende deejay die in de foyer van het Beatrix Theater van de Utrechtse Jaarbeurs de voetjes van de vloer krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T11:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.