Windows XP verovert de zakelijke desktop

Windows XP heeft het afgelopen jaar Windows 2000 verdrongen als populairste besturingssysteem voor de zakelijke desktop. Opmerkelijk is dat het aandeel gebruikers dat nog op Windows NT draait, min of meer gelijk is gebleven.

Inmiddels draait 40 procent van de desktops op XP, een forse stijging met 60 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat gaat ten koste van het marktaandeel van Windows 2000 (21 procent) en Windows 98 (12 procent). Windows NT bedient 18 procent van de desktops, nagenoeg gelijk aan het aandeel vorig jaar.
Die cijfers staan in de driemaandelijkse Ict-barometer van adviesbureau Ernst & Young, gebaseerd op onderzoek onder 672 directeuren, managers en professionals. De door onderzoeker Interview NSS ondervraagde populatie is licht positief gestemd over de ict-budgetten voor het komende jaar. Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat de budgetten gelijk blijven, 31 procent verwacht een stijging en een vijfde rekent op een daling.
Ondernemingen zullen met name investeren in hardware en software. De investering in ict'ers van buiten blijft constant, zo verwachten de onderzoekers. Bijna de helft van de ict-leveranciers heeft de afgelopen drie maanden zijn kortingenbeleid aangepast. 37 Procent geeft meer korting dan voorheen, 12 procent juist minder. Die kortingen komen vooral terecht in het midden- en kleinbedrijf (40 procent krijgt meer korting), de handel en de industriële sector (beide 50 procent). Overheid en non-profit onderhandelen kennelijk minder gehaaid: slechts 21 procent krijgt meer korting van zijn ict-leverancier dan drie maanden terug.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.