HP is beste dienstverlener in besturingssystemen

HP is door lezers van Computable uitgeroepen tot de beste ict-dienstverlener voor wat betreft besturingssystemen. De lezers gaven het bedrijf een 7,4. Op plaats twee en drie staan IBM en Unisys met een gemiddelde van respectievelijk 7,2 en 7,0.

HP is de populairste Nederlandse dienstverlener op het gebied van besturingssystemen. Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar het imago van ict-dienstverleners. Aan het onderzoek deden onder ruim tweeduizend Nederlandse ict-professionals en -managers mee. IBM en Unisys kwamen met een 7,2 en een 7,0 op de plaatsen twee en drie.

Lezers van Computable gaven ict-dienstverleners een cijfer voor aspecten als kennis, prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid, planning, budgetbewaking en communicatie.

Microsoft op vijf

Een opvallende uitkomst van het onderzoek is de vijfde plaats voor Microsoft. Vooral het cijfer 5,9 voor prijs drukt het gemiddelde van deze softwarefabrikant.

HP scoort binnen het deelgebied besturingssystemen het hoogste rapportcijfer op het punt kennis: de dienstverlener ontvangt voor dit aspect een 7,8.

Het imago-onderzoek werd uitgevoerd door TNS Nipo onder 2146 lezers van Computable. Zij werden ondervraagd over het imago van de vijftig grootste ict-dienstverleners van Nederland. De selectie werd gemaakt door financiële experts van adviesbureau Mazars Berenschot.

De rapportcijfers

Klik op de tabel hiernaast voor het overzicht van de scores van de dienstverleners met expertise van besturingssystemen op de deelgebieden kennis, prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid, planning, kosten en communicatie.

Top 5 dienstverleners

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-06T11:18:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.