Blijvend behoefte (Mark Plekker)

Er wordt al jaren geschreeuwd dat er zo'n enorm te kort is aan gekwalificeerde informatici. Zo hard zelfs dat bijna onopgemerkt blijft dat de belangstelling voor dit vakgebied onder middelbare scholieren sterk is toegenomen.

Op dit moment staan er aan de hbo's en de universiteiten bijna 6200 studenten ingeschreven voor één van de vele smaken informatica die er bestaan. Ik ben eens in die cijfers gedoken naar aanleiding van de jaarlijkse informatica voorlichtingskrant die vorige week in 80.000-voud onder middelbare scholieren is uitgegeven. De krant, een initiatief van opleiders in het hbo een aan de universiteiten, heeft slechts één doel: de collegebanken zo goed mogelijk vullen. Dat lukt aardig, zo laten de cijfers zien.
De belangstelling onder middelbare scholieren is tussen 1999 en 2000 met maar liefst 17 procent gestegen. Opvallend is dat de universiteiten net iets sterker groeien dan de hbo's. Traditioneel lag dit altijd andersom
Hoewel de groeicijfers er goed uitzien, kunnen deze percentages niet verhullen dat de behoefte van de arbeidsmarkt ruim twee maal zo hoog ligt als het aantal studenten dat de collegebanken bevolkt. Er is dus een blijvende behoefte aan alternatieven om extra IT-talent op te leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.