Vergelijking beloning: CMG

Deze week wordt de beloning van het ict-bedrijf CMG vergeleken met die van collega-automatiseringsbedrijven. De cijfers zijn afkomstig van managementadviesbureau De Breed & Partners. Via hun website melden ict'ers hun functies, hoeveel ze daarvoor betaald krijgen en wat voor extra's de werkgever geeft.

Met een gemiddelde beloning van in totaal 119.908 gulden per jaar bevindt CMG zich in de top van goedbetalende ict-ondernemingen. Genoemd bedrag ligt ruim 19 procent boven het landelijk gemiddelde voor de ict-branche. Ook het basissalaris van 84.702 gulden ligt ruim elfduizend gulden boven het algemeen gemiddelde. Daarbij valt verder op te merken dat maar een beperkt aantal medewerkers (5 procent) aanspraak kan maken op een dertiende maand, slechts 10 procent recht heeft op een gratificatie en overwerk niet in geld word uitgekeerd, maar hoogstens in compensatie-uren (29 procent). Tweederde van de medewerkers komt wel weer in aanmerking voor uitkeringen volgens de ' feestdagenregeling'.
Het aantal lease-auto's bij CMG is groot: liefst 94 procent van de respondenten zegt daarover te beschikken. Wel ligt de eigen bijdrage 35 procent boven het gemiddelde niveau en geldt voor 81 procent van de autobezitters. Ook is er voor meer dan 90 procent van de gebruikers een limiet gesteld aan het privé-gebruik van de auto.
De dienstverlener heeft oog voor het welzijn van zijn medewerkers. De bijdrage aan de ziektenkostenpremies is bijna twee keer zo hoog als van de rest van de sector (402 tegen respectievelijk 205 en 193 gulden in de branche en in 'it-Nederland'), maar er komen minder mensen voor in aanmerking. (18 procent, tegen 34 procent in de branche).
De premiespaarregeling is duidelijk taboe bij CMG. Daarvoor komt bijna niemand (4 procent) voor in aanmerking (41 procent in de ict-branche en in Nederland). Aandelenopties zijn daarentegen wel in zwang. Van de medewerkers heeft 66 procent opties. In de ict-branche en in Nederland liggen deze percentages op respectievelijk 21 en 18 procent.
Hoewel CMG een belangrijk deel van de inkomsten genereert in de telecommunicatie-industrie valt het moderne telecomgebruik bij de onderneming zelf zwaar tegen. In de ict-branche en in automatiserend Nederland maakt ongeveer de helft van het aantal werknemers gebruik van door de werkgever verstrekte mobiele telefonie. Bij CMG beschikt slechts 8 procent van het personeel over een door de onderneming verstrekt mobieltje.
 
Hoe meer van de ruim tweehonderdduizend Nederlandse automatiseerders hun gegevens invullen, hoe nauwkeuriger het beloningsondezoek wordt. Behoor je niet tot de vaste bezoekers van de beloningssite? Ga dan langs bij http://www.debreed.nl. De site is ook via http://www.computable.nl te bereiken.
 
 
Alle in deze serie besproken bedrijven:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-21T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.