Online studeren voor master of science in IT

Het Rotterdamse Kit-Elearning en de universiteit van Liverpool introduceren een on-line academische studie die opleidt voor Master of Science in Information Technology. De studie, die 18 tot 24 maanden duurt, kost twaalfduizend dollar.

Met deze online mastersopleiding kunnen professionals studeren wanneer hen dat het beste uitkomt. Zo kunnen zij zonder verlies van productiviteit een postdoctorale titel behalen," zegt Shai Reshef, voorzitter van de raad van bestuur van Kit-Elearning.
In Nederland treedt Mind-IT Training op als enige aanbieder van deze online opleiding. De eerste twintig studenten, allen werknemers van Yacht ICT, een onderdeel van Randstad Holding, zijn met het programma gestart.

Twee jaar ervaring

Het studieprogramma is afgestemd op IT-professionals met een universitaire of hbo-opleiding, die ten minste twee jaar ervaring hebben in de informatietechnologie. Het programma is een combinatie van flexibel studeren met de strenge standaarden die gelden voor een Britse postdoctorale titel.
De studenten zitten in een virtuele klas van maximaal twintig personen onder begeleiding van een vakdocent en een persoonlijke programmamanager. De onderlinge communicatie gebeurt via speciale software die e-mail, discussiegroepen, chat en andere toepassingen verenigt. Een speciale helpdesk is permanent beschikbaar.
Deze opleiding vraagt acht tot twaalf uur per week. Studenten worden geacht vijf keer per week in te loggen in de virtuele klas. Daar vinden ze de colleges, discussievragen en taken en opdrachten van de te volgen modules. Hoewel de opleiding online heet, moeten ze ook studieboeken lezen. De studie wordt afgerond met een eindproject en het schrijven van een dissertatie van twaalf duizend woorden.

Bedrijfsleven

Initiatiefnemer van deze online opleiding is Kit-Elearning, een onderdeel van de Kidum Group, een Israëlisch bedrijf dat studies organiseert voor Israëlische, Britse en Amerikaanse academische opleidingen. De studieprogramma's worden samengesteld in nauwe samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.
Kit-Elearning lanceert in het vierde kwartaal van dit jaar een volledige on-line MBA-opleiding. De universiteit van Liverpool erkent de titel en stelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van de docenten en het studieprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.