Grote kans op succes bij werving via Internet

Internet is een zeer goed medium om vacatures aan te bieden. Uit cijfers van onderzoeksbureau Pro Active blijkt namelijk dat de beroepsbevolking goed is vertegenwoordigd onder de Internet-gebruikers.

De meerderheid heeft een leeftijd tussen de 25 en 54 jaar en tweederde van de gebruikers heeft een opleiding op hbo of universitair niveau. Meer dan de helft heeft meer dan vijf jaar werkervaring. De meerderheid van de ondervraagden is op zoek naar een baan. Ook surfen steeds meer vrouwen op Internet. Bijna 25 procent van de gebruikers is vrouw.
Pro Active heeft het onderzoek 'Internet en arbeidsmarkt' in maart uitgevoerd. De dagbladen blijven de belangrijkste bron voor oriëntatie op de arbeidsmarkt. Toch betrekt al tweederde van de ondervraagden Internet bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Steeds meer aangeboden vacatures op Internet vallen buiten de automatiseringsbranche. Werkgevers bieden ook functies aan op het gebied van marketing, verkoop, communicatie en administratie.

Betrouwbaar

Ruim 60 procent van de respondenten noemt Internet een betrouwbaar kanaal voor het oriënteren op een baan. De meerderheid van de ondervraagden die ervaring hebben met het zoeken naar werk via Internet is positief over dit medium. Snelheid van communicatie met de werkgever en de actualiteit van het vacature-aanbod zijn de belangrijkste argumenten voor het gebruik van het wereldwijde web. De waardering voor het voeren van sollicitatiegesprekken en het afnemen van psychologische tests via Internet is niet groot.
De ondervraagden noemen ontoereikendheid van het aanbod de voornaamste reden om niet via Internet naar een baan te zoeken. Ook sturen veel gebruikers hun persoonlijke gegevens liever niet over het netwerk. Het onderzoek geeft verder aan dat Nederlanders niet willen betalen voor een selectie aan passende vacatures. Ze hebben wel oren naar een no cure no pay-systeem, waarbij de gebruiker pas betaalt als hij een baan heeft gevonden.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy