'Mobiele en webapplicaties ontwikkelen voor B2C-domein'

KLM zoekt verschillende webapplicatiespecialisten

De luchtvaart is een zeer dynamische sector waardoor het Competence Center Webdevelopment van luchtvaartmaatschappij KLM te maken heeft met een sterk groeiend projectenportfolio. Voor de ontwikkeling van nieuwe web- en mobiele applicaties zoekt het bedrijf dan ook nieuwe webapplicatiespecialisten. De werkzaamheden richten zich met name op het business to consumer-domein.

Jim Klop
Functie: manager Competence Center Webdevelopment
Werkgever: KLM
Zoekt nieuwe collega's voor de functies: senior web-application developer (Java en FED), senior web-application lead engineer en senior web-application delivery lead
Vereiste kwaliteiten: afgeronde ict-opleiding op hbo-/wo-niveau, teamspeler, enthousiast, initiatief nemend, ambitieus, proactief en uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
Ingangsdatum: per direct

Wat houden de functies precies in?
De web-application developer is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, het bouwen, testen, opleveren en het onderhoud, zodat optimale ondersteuning van de bedrijfsprocessen gegarandeerd kunnen worden. De web-application lead engineer is een voorman die de ontwikkelteams aanstuurt op de technische aspecten. Hij of zij zorgt ervoor dat zijn team volgens ontwerp oplevert en zorgt dat de ontwikkeling voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen. De web-application delivery lead zorgt ervoor dat de ontwikkeling van software wordt gedaan in overeenstemming met de vaste afspraken met de klant (planning, budget en kwaliteit). De delivery lead treedt op als work-package delivery lead (RUP-projecten), clustercoördinator (applicatieonderhoud), Scrum-master (Agile-projecten) en configuratiemanager.
Daarnaast is iedere medewerker verantwoordelijk voor het ondersteunen van een cluster van gelaagde toepassingen, complexe ketens en bedrijfskritische systemen voor meerdere business units binnen Air France en KLM. Hij of zij kent alle applicaties, inclusief de afhankelijkheid van andere systemen en is in staat om onafhankelijke analyses uit te voeren, de impact van wijzigingen te beoordelen en deze zorgvuldig te implementeren.

Waar in het bedrijf worden de functies vervuld?
De werkzaamheden vinden plaats op Schiphol-Rijk. Soms komt het voor dat de werkzaamheden op locatie bij de klant of business worden uitgevoerd op Schiphol en/of Frankrijk.

Waardoor ontstaan de vacatures?
Het Competence Center Webdevelopment heeft te maken met een sterk groeiend projectenportfolio waardoor er meerdere specialisten nodig zijn om de projecten uit te kunnen voeren.

Wat is het belangrijkste project waarvoor de kandidaten worden ingezet?
In 2011 zal gestart worden met de ontwikkeling van een nieuw bookingsysteem voor KLM en Air France. Het is een zeer groot en complex project dat meerdere jaren aan doorlooptijd kent. Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe projecten, waaronder een nieuw departure-control-systeem voor Ground Services, waar specifieke Tibco-kennis gevraagd wordt.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
De ideale kandidaat voor KLM is een teamspeler met zeer goede communicatieve en sturende vaardigheden. Hij of zij heeft uiteraard diepgaande kennis van Java EE, sql, xml, html,dhtml,css en Javascript en is bij voorkeur in het bezit van een of meerdere Sun-certificaten, zoals SCJP of SCWCD. Kennis en ervaring met Prince2 is een must, Tibco BW is een pre. Tevens wordt er gewerkt met frameworks als Spring, Hibernate, Struts en JAX-WS en worden Java EE-technologieën als Servlets, webservices, EJB, JMS, JDBC, JSP en SOA gebruikt.
De ideale kandidaat heeft ervaring met tooling als RAD, Unix-scripting, Enterprise Architect, Ant en Test Director en protocollen als FTP en SOAP. Natuurlijk moet de kandidaat overweg kunnen met applicatieservers als Websphere Application Server, Apache Tomcat en Jboss, kan hij/zij code opstellen met de ontwikkelmethoden Global Design, Data Modeling, UML, Detailed Design en Design Patterns en beschikt de kandidaat over ervaring met SQL Oracle 9i (of hoger) en LDAP.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
De luchtvaart is een zeer dynamische omgeving en dat vertaalt zich direct in projecten die op deze afdeling worden uitgevoerd. Binnen het Competence Center Webdevelopement wordt gebruikgemaakt van een state-of the-art ontwikkelomgeving met de laatste technieken. Daarnaast biedt KLM een marktconform salaris en heeft het verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Er wordt veel aandacht besteed aan training en opleiding, waardoor kandidaten binnen KLM kunnen doorgroeien.

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-31T14:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.