'Werken is leren is werken'

ING Internet zoekt testspecialisten

Hoe leuk is het om aan de slag te gaan de slag te gaan als testspecialist bij de ING? Je moet veel kunnen na je afgeronde HBO IT-opleiding en TMAP-certifcering. Je reviewt FO's, bepaalt testscenario's, stelt testcases op en voert functionele en regressietesten uit. Je bent dan werkzaam op verschillende it-projecten of binnen een Scrum-team voor ING Internet. ING werkt graag met mensen die goed zijn in hun vak en daarmee klanten verder kunnen helpen.

Eelco Stoelinga

Functie: manager testen internet
Werkgever: ING
Zoekt kandidaten voor functie: junior en medior test specialist 
Vereiste kwaliteiten kandidaat: HBO (IT)
Ingangsdatum baan: augustus 2011

Wat houdt de functie precies in? De testspecialist reviewt FO's (FO: functioneel ontwerp), bepaalt testscenario's, stelt testcases op en voert functionele en regressietesten uit. Hij begeleidt in voorkomende gevallen de GAT-test en analyseert testresultaten, rapporteert bevindingen en stelt een testadvies op. Kijkend naar de veranderingen van onze werkwijze (Scrum) vraagt dit bepaalde vaardigheden, kennis en analytisch vermogen. Hij is multidisciplinair; aan de ene kant denkt hij mee met analisten met betrekking tot de vereisten en ontwerpen (en toetsen op testbaarheid) en aan de andere kant met de bouwers om ook meer technische tests uit te voeren. Ook automatiseert hij testscripts. 

Waar komt de kandidaat te werken? De testafdeling maakt onderdeel uit van de IT Internet Change-afdeling. IT Internet Change is verantwoordelijk voor alle it-veranderingen binnen mijning.nl, de omgeving voor elektronisch bankieren. De testspecialist werkt in Amsterdam. Hij maakt deel uit van een team testspecialisten, onder wie testers, testcoördinatoren en testmanagers, met een omvang van 40 fte. Hij is werkzaam op verschillende it-projecten of binnen een Scrum-team voor ING Internet.  

Waardoor ontstaat de vacature? De dienstverlening van ING via internet, bv mijning.nl, groeit sterk, waardoor er meerdere testspecialisten nodig zijn, collega's die dezelfde drive en ambitie hebben als ons bedrijf. Wij willen financiële zaken voor onze klanten makkelijker maken, duurzamer en klantgerichter.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit? Hij of zij heeft een afgeronde HBO IT-opleiding en is TMAP gecertificeerd. Kennis en ervaring met Quality Center en Agile-testen is een pré. Bovenal heeft hij passie voor internet, projectdelivery en het testvak. Hij heeft minimaal 2 jaar ervaring als tester, bij voorkeur binnen een internetomgeving. Daarnaast is hij betrokken, enthousiast en gedreven, kan hij analytisch en nauwkeurig werken en is hij initiatiefrijk en met een klantfocus.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken? ING biedt zijn werknemers meer manieren om te werken aan hun eigen ontwikkeling. Maar welke vorm zij ook kiezen, hun leertraject heeft altijd een sterke link met de praktijk. ‘Werken is leren is werken' is onze visie. Zo dagen we onze werknemers uit om op verschillende manieren te blijven werken aan hun eigen groei. Daarnaast bieden wij een uitstekend salaris, een 36-urige werkweek, een dertiende maand, prestatiebeloning, een levensloopregeling en een OV-jaarkaart.

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op http://www.computable.nl/ of stonden op de vacaturesite http:///www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-08T11:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.