Tekstcorrectie nu spraakgestuurd

Dit artikel delen:

Het Belgische hightech-bedrijf Lernout & Hauspie brengt een applicatie op de markt om MS Word-documenten via gesproken instructies te corrigeren. Voor het verbeteren van de spelling en veranderen van de opmaak zijn muis en toetsenbord voortaan overbodig.

Het nieuwe product is met name geschikt om in combinatie met spraakherkennings-modules te gebruiken. Het pakket, Kurzweil VoiceCommand, dient ter aanvulling op de bestaande pakketten voor automatische spraakherkenning, die een nauwkeurigheid hebben van maximaal 96 procent.
Volgens Lernout & Hauspie-topman Gaston Bastiaens gaat veel van de tijdwinst die met deze pakketten wordt behaald, weer teniet met het handmatig corrigeren van fouten. Een score van 96 procent betekent nog altijd zo'n tien fouten per gedicteerde pagina. De nieuwe 'post editing tool' ondervangt dit probleem.

Microsoft neemt belang

Het Belgische bedrijf heeft met Microsoft een overeenkomst gesloten. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft voor 45 miljoen dollar een belang van 8 procent in L&H genomen. Het streven is samen geïntegreerde applicaties te maken, waarbij de spraaktechnologie van L&H toepassing vindt in Word en Office. Op den duur zullen de bedrijven spraak ook integreren in de Windows-besturingssystemen. Volgens Bastiaens is Microsoft vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden de PC via spraakgestuurde instructies bij een groter publiek te brengen. "Als je gewoon tegen de computer kunt praten, wordt dit apparaat voor iedereen bereikbaar, ook voor mensen die tot nog toe niet met een PC werken." Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.