Compaq samen met Exact in het Europese mkb

Dit artikel delen:

Compaq gaat nauwer samenwerken met Exact, de Delftse bouwer van administratieve software. Middels een overeenkomst voor de Nederlandse markt hebben de bedrijven de onderlinge banden aangehaald. Daarnaast willen zij zich ook elders in Europa meer in gezamenlijk verband opereren.

Exact wordt voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf een van de partijen waarmee Compaq bij voorkeur in zee gaat. Een ander Nederlands softwarebedrijf, Unit 4, krijgt een vergelijkbare status. De verhouding tussen Exact en Compaq wordt ongeveer dezelfde als tussen Baan en Compaq op gebied van de grotere ondernemingen.
De afspraken met Exact vloeien voort uit de nieuwe marketingstrategie die Compaq heeft gepresenteerd voor het Europese midden- en kleinbedrijf. Tijdens de Cebit onderstreepte Compaq-topman Eckhard Pfeiffer het belang dat Compaq hecht aan deze markt.

Stijging

Tot het jaar 2000 zal meer dan de helft van alle PC-aankopen in dit segment plaatsvinden. Met een stijging van 18 procent groeit de mkb-markt sneller dan de IT-markt voor grote ondernemingen of thuisgebruikers.
Steeds meer kleine ondernemingen bouwen netwerkjes en gebruiken Internet-applicaties. Compaq wil deze markt benaderen met producten en oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van het kleinbedrijf. Een heel nieuw scala van producten, diensten en partner-programma's zal daarbij op het midden- en kleinbedrijf worden losgelaten. Speciaal voor deze doelgroep zullen allerlei ondersteunende diensten worden opgericht, waarvan een deel via callcentra.
In de rest van Europa zal er overigens meer veranderen dan op de Nederlandse markt. Compaq zal hier nog sterk blijven werken via het gebruikelijke dealerkanaal, terwijl in andere Europese landen het accent meer gaat vallen op directe contacten.
Compaq is niet tevreden met haar marktaandeel op de mkb-markt. Wereldwijd is ze in het segment van bedrijven met minder dan 500 werknemers marktleider met een aandeel van 11 procent. Maar Compaq wil haar marktaandeel tot het jaar 2000 verhogen naar 20 procent.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.