Contouren Oracle 8.1 tekenen zich af

Softwareleverancier Oracle is begonnen met de eerste officiële mededelingen over de functionaliteit die zijn nieuwe database Oracle 8.1 zal bevatten.

De nieuwe versie gaat voorlopig onder de codenaam Emerald door het leven en heeft als belangrijkste nieuwigheid een ingebouwde Java Virtual Machine (jvm). Een bèta-versie komt in augustus op de markt. De marktversie zal waarschijnlijk in november, vlak voor de jaarlijkse gebruikersconferentie, beschikbaar zijn.
Naast een jvm biedt Emerald verbeterde mogelijkheden voor gegevenspakhuizen, berichtenverkeer en hogere beschikbaarheid. Verder heeft Oracle de ORB (Object Request Broker) van Visigenic geïntegreerd in zijn database, waardoor Emerald objecten kan verwerken uit Corba- (Common Object Request Broker Architecture) en IIOP-omgevingen (Internet Inter ORB Protocol).
Het tijdstip voor Oracle's publiciteitsactie rond Emerald wordt in verband gebracht met de derde bèta-versie die Microsoft onlangs op de markt bracht van SQL Server 7.0. Volgens sommige analisten vormt dit op termijn de enige bedreiging voor Oracle's traditionele product. Het niveau van de Oracle-functionaliteit doen Microsoft voorlopig nog in het stof bijten. De prijsstelling en de bundeling met Windows NT zijn echter voordelen waardoor gebruikers vaak toch kiezen voor Microsoft.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.