Rekencentrumsoftware Microsoft nog deze zomer op de markt

Oem-partners krijgen verantwoordelijkheid voor de werking

Uiterlijk dit najaar brengt Microsoft eigen datacentersoftware op de markt. Dit maakte het softwarebedrijf bekend tijdens de ontwikkelaarsbeurs TechEd die vorige week in Amsterdam plaatsvond. Met dit product Windows 2000 Datacenter dringt het bedrijf door in de hoogste regionen van de automatiseringsmarkt. Alle transacties zullen verlopen via oem-partners.

Microsoft verwacht eind deze zomer de stap te maken naar het rekencentrum, het hart van de automatisering in bedrijven. Windows 2000 Datacenter, dat daarmee bovenaan staat in de Windows NT-hiërarchie, voldoet volgens Michel Gambier, bij Microsoft verantwoordelijk voor deze software, aan de meest stringente veiligheidseisen van alle Windows-producten. "Wij hebben flexibiliteit ingeruild voor meer betrouwbaarheid." De verantwoordelijkheid voor de 99,9 procent beschikbaarheid en de werking van het datacenter ligt echter niet bij Microsoft, maar bij de oem-partners die het pakket verkopen en installeren.

Test

De oem-partners die Windows Datacenter willen leveren moeten volgens Gambier aan strenge eisen voor kwalificatie voldoen. De configuraties van de aanbieders moeten vooraf een veertiendaagse test ondergaan. Wanneer er na installatie een verandering wordt aangebracht in het systeem, moet de oem een nieuwe, zevendaagse test uitvoeren wil het bedrijf zich nog gekwalificeerd noemen. Volgens Microsoft neemt dit de last van de schouders van klanten. De ontwikkelaar zelf blijft in deze constructie op de achtergrond.
Op dit moment heeft nog geen van de beoogde oem's zich gekwalificeerd voor Windows Datacenter. Gambier verwacht binnenkort aankondigingen over de contracten, maar vooralsnog zijn de onderhandelingen nog in volle gang. Partijen die in onderhandeling zijn met Microsoft, zijn onder meer Compaq, Hewlett-Packard, IBM, Dell, Unisys en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.