Oracle ontwikkelt databank-directory

Oracle heeft twee nieuwe producten aangekondigd die directory-diensten bieden voor zijn databanksoftware. Het gaat hier om beheersoftware voor toegang tot Oracle-applicaties bij grote bedrijven, en om programmatuur voor het via Internet beheren van gebruikerstoegang, privileges en voorkeuren.

Deze beide producten draaien bovenop de 8i-versie van Oracle's databank, die in het tweede kwartaal van dit jaar moet uitkomen. Beide directory's kunnen maximaal vijfhonderd miljoen informatie-eenheden bevatten, waaronder gebruikers en gebruikersgegevens, en 10.000 gebruikers tegelijk bedienen. De leverancier werkt voor de ontwikkeling van het 'enterprise'-product samen met directory-expert Novell. De twee willen ervoor zorgen dat NDS (Novell Directory Services) aansluit op deze Oracle Internet Directory (OID).

Terugbrengen

Jeremy Burton, vice-president servermarketing bij Oracle, verklaart het doel van de samenwerking. "Wij willen het aantal directory's bij grote bedrijven terugbrengen van de huidige tachtig-plus naar een stuk of drie, vier." Daarin moeten dan alle gegevens over gebruikers, applicaties, toegangsrechten en dergelijke zijn opgenomen. Ondertussen timmert Cisco, dat vorig jaar een overeenkomst sloot met Novell, aan dezelfde weg. De netwerkleverancier onderhandelt nu met IBM over het samenvoegen van directory's.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.