Zeven leveranciers willen rad-standaard formuleren

Snelle applicatie-ontwikkeling

Zeven automatiseringsleveranciers hebben het initiatief genomen om in de Benelux te komen tot een platform voor versnelde applicatie-ontwikkeling (rapid application development, rad). De zeven, verenigd in DSDM Benelux, hopen samen met gebruikersorganisaties een standaard te formuleren voor deze vorm van systeemontwikkeling.

De naam DSDM stamt af van de gebruikte methodiek, de Dynamic Systems Development Method. Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een standaard raamwerk voor het beheersen en vormgeven van incrementele ontwikkeltrajecten. Twee jaar geleden werd met dit doel al het DSDM Consortium opgericht in Groot-Brittannië.
Het consortium ontwikkelde in de tussenliggende periode een rad-methode die beter zou passen "bij de huidige dynamische bedrijfsomgeving dan de traditionele ontwikkelomgevingen".
DSDM is gegroeid uit de ervaringen bij rad-projecten van de leden van het consortium. De methode heet onafhankelijk te zijn van leveranciers en platformen. De organisatie telt op dit moment al meer dan honderd leden, waaronder gebruikersorganisaties, softwarefabrikanten en systeemhuizen.

Drie keer sneller

Volgens het samenwerkingsverband boeken organisaties die volgens DSDM werken forse produktiviteitsverbeteringen. "De ontwikkeltijd van nieuwe applicaties is gemiddeld met een factor drie verkort."
DSDM Benelux signaleert dat er nu ook in Nederland en België behoefte bestaat aan een goede ondersteuning van de methode. Daartoe is de nieuwe tak opgericht. Bedrijven, die lid worden van de organisatie, krijgen de beschikking over de ontwikkelde handboeken en hebben toegang tot bijeenkomsten.
De Nederlandse tak van het consortium is opgezet door ASZ, CMG, Data Sciences, DCE, ICL, Inter Access en Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.