Monsterverbond tegen Microsoft

IBM, Sun, Oracle en Netscape in object-standaarden

Op het gebied van object-technologie gaan IBM, Sun Microsystems, Oracle en Netscape Communications een gezamenlijk front vormen. De vier zullen open standaarden van de Object Management Group ondersteunen. Doel is softwareprodukten beter met elkaar samen te laten werken en de uitwisselbaarheid van objecten te garanderen.

Tegen het eind van dit jaar moeten objecten die de vier bedrijven op de markt brengen voldoen aan de standaarden van de Object Management Group. Analisten zien de samenwerking van de vier als een monsterverbond gericht tegen de dominantie van Microsoft. Deze laatste heeft zelf al een technologie voor objecten gelanceerd, Activex, die ondermeer toegepast wordt in de Explorer-browser.
Hoewel Microsoft, naast andere softwarebedrijven, uitgenodigd zal worden deel te nemen aan de standaarden van de Object Management Group, ziet het er niet naar uit dat het bedrijf uit Redmond zijn eigen object-technologie in de steek laat. Een woordvoerder van Microsoft verklaart in de Wall Street Journal dat de object-technologie die men voert alle voordelen bezit die de standaarden van de Object Management Group nu belooft te bezitten. Bovendien zal ook Microsofts object-technologie op de belangrijkste platformen beschikbaar komen, aldus de woordvoerder.

Verdeeldheid

Allianties gericht tegen de dominantie van het duopolie Microsoft/Intel hebben in het verleden regelmatig gefaald (denk aan het veelbelovende Power-PC-initiatief van Apple, Motorola en IBM) en ook nu is het zaad van verdeeldheid al gezaaid. Twee leden van het monsterverbond, Netscape en IBM-dochter Lotus, beconcurreren elkaar op het gebied van messaging- en groupware-produkten. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Ad Mulder