Java Beans online te koop

Flashline.com, een nieuwe speler op de markt voor herbruikbare softwarecomponenten, heeft zijn 'Beans by Design'-diensten gepresenteerd.

Deze service combineert het extern laten ontwikkelen van componenten Java-software, Java Beans, met een anoniem veilingsysteem dat softwarebouwers via Internet verbindt met klanten. In principe opereert het jonge bedrijf uit het Amerikaanse Cleveland als een makelaar en tussen kopers en Java-ontwikkelaars. Tevens zorgt Flashline.com voor de afwikkeling van transacties.
Directeur Charles Stack wil de Internetmarkt voor herbruikbare softwarecomponenten gestalte geven. De onderneming begint met Java-componenten, maar komt op termijn ook met een service voor Active-X en Corba-producten. Stack claimt dat bedrijven grote besparingen kunnen realiseren door gebruik te maken van herbruikbare componenten, zowel wat tijd als wat kosten betreft. Hij spreekt in dit verband over een factor tien. Hoewel het idee van herbruikbare software niet nieuw is, is een makelaarsfunctie via Internet wel nieuw. De technische problemen van het op elkaar afstemmen van de losse componenten zijn daarmee echter niet opgelost.

Voldoen niet

"Bedrijven stropen vaak Internet af op zoek naar bruikbare softwarecomponenten. Als ze al bestaan, voldoen ze meestal niet precies aan hun specificaties", meent Stack. 'Beans by Design' is zodanig opgezet dat bedrijven zaken doen met de voor hun meest geschikte software-ontwikkelaar. Flashline heeft ongeveer tweehonderd ontwikkelaars in veertien landen die participeren in het programma. "We hopen deze markt te ontwikkelen en ons brood te verdienen met het wederverkopen van componenten."
Klanten kunnen op de website van Flashline een 'Bean request' indienen, met de specificaties en de deadline. Zowel klanten als ontwikkelaars blijven anoniem. Alle geregistreerde ontwikkelaars ontvangen de aanvraag via e-mail. Ze kunnen vervolgens vragen stellen en uiteindelijke inschrijven op het 'project'. Via een soort veiling wordt de aannemer van het project geselecteerd. Flashline is verder niet betrokken bij de uitvoering van het project.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld