Inprise begeeft zich in markt applicatieservers

Softwareleverancier Inprise probeert nu Europa te winnen voor zijn vorige maand geïntroduceerde eigen applicatieserver. Rick LeFaivre, vice-president onderzoek en ontwikkeling, ontkent dat zijn bedrijf relatief laat is met het uitbrengen van een applicatieserver.

"De lancering was weliswaar op 23 december, maar wij hadden de onderliggende technologie al veel langer in huis. Alleen leverden wij het aan andere softwarebedrijven, waaronder Oracle, NetObjects en Netscape. Die laatste twee vallen nu respectievelijk onder Sun en America Online/Sun", legt de topman uit. "Zij bouwen hun producten weer op basis van onze Visibroker. Daarnaast kochten sommige klanten, die alles in één pakket wilden hebben, al hun applicatieserver direct van ons."
Voldoende reden voor Inprise om deze technologie zelf op de markt te brengen. LeFaivre zegt niet bang te zijn de andere leveranciers die software van zijn bedrijf kopen, af te stoten. "Wij willen natuurlijk niet met hun concurreren. Dat zou ook heel moeilijk zijn; bij sommige klanten van hun zouden wij nooit binnen zijn gekomen. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die een vaste leverancier hebben."

ORB-waarde

Producenten van applicatieservers die geen technologie van Inprise betrekken, vormen in de ogen van de Inprise-vice-president ook geen gevaar. "Onze software is gebaseerd op open standaarden, die wij strikt volgen. Veel van onze concurrenten voegen toch weer eigen dingen toe, zoals Forte met zijn raamwerk." LeFaivre hamert niet alleen op standaarden, maar hecht ook grote waarde aan ORB's (Object Request Brokers). "Dat zullen nooit 'commodities' worden, maar juist datgene zijn waar de waarde in zit."  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.