'Digital Driven Transformation' leidend op Infosecurity

Computable aanwezig met sessies, Future Lab en Computable Café

Wie ict alleen gebruikt om zijn systemen in de lucht te houden, heeft anno 2017 weinig bestaansrecht. Bedrijven moeten transformeren en hun digitale strategie bepalen. Daarom is ‘Digital Driven Transformation’ het centrale thema van Infosecurity.nl en het nieuwe beursconcept Data & Cloud Expo die op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 plaatsvinden in Jaarbeurs in Utrecht.

Sinds deze week is de registratie voor de gecombineerde vakbeurs geopend. Naast de vertrouwde beursvloer en inhoudelijke sessies zijn er dit jaar een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Zo is er als eerste een nieuwe beurstitel namelijk Data & Cloud Expo. De naam zegt het al; de focus ligt hierbij op data- en cloudoplossingen. ‘Volgens Gartner zal een ‘no cloud’-beleid in 2020 zelfs net zo zeldzaam zijn als een ‘no internet’- beleid nu. Door cloudoplossingen zijn fysieke datacenters niet altijd binnen bedrijven georganiseerd, maar worden ze gehost door externe providers. Er is dus veel meer vraag naar juiste keuzes voor een cloudstrategie’, laat Ivo Meertens, brandmanager van beide titels weten.

De keuze voor ‘Digital Driven Transformaton’ als centraal thema voor deze editie verklaart Meertens als volgt. ‘Automatisering is vooral ondersteunend, terwijl digitaal echt leidend wordt. Steeds meer bedrijven kiezen een digital first-strategie, waarbij diensten, bedrijfsprocessen en het businessmodel digitaal gedreven zijn. Organisaties moeten om dit te bereiken wel bereid zijn gedurfde keuzes te maken. Onze beurzen helpen daarbij door op een breed vlak informatie en achtergrond te bieden. Bezoekers gaan om verschillende redenen naar de twee beurzen. Het gaat niet alleen om het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, maar ook om het leggen en onderhouden van contacten met relaties en het gericht informatie verzamelen over bepaalde producten en diensten.’

Computable Café

Voor het onderhouden van contacten zijn dit jaar nog meer netwerkmogelijkheden gecreëerd. Ten eerste is er de Netwerkbar centraal op de beursvloer. Daarnaast is er in het Computable Café elke dag 'Happy Hour Powered by Protinus IT'. Deze borrel begint met een borrelpraat waarin Michael Calce, alias Mafiaboy zijn verhaal als hacker uit te doeken doet. Hij wist als tiener grote namen als Yahoo CNN, Dell, Amazon en eBay plat te leggen. Goed voor een verlies van meer dan anderhalf miljard Amerikaanse dollars. Momenteel heeft hij een eigen consultancyfirma in beveiliging en werkt Calce onder andere intensief met HP.

Het Computable Café stond vorig jaar voor het eerst op de beursvloer en is na een tweede succesvolle editie op de Belgische Infosecurity nu voor de derde keer geopend. Dit jaar zal de redactie wederom verschillende discussies leiden en prangende vragen beantwoorden. Op het programma dit jaar onder andere panels over datagestuurd ondernemen en bedrijven die slachtoffer werden van ransomware aan het woord. Daarnaast gaan verschillende ceo’s van gerenommeerde bedrijven met elkaar in gesprek over disruptie in de ict-markt en kunt u uw laatste vragen omtrent de GDPR kwijt aan privacy-experts.

Computable Future Lab

Naast een bruin café voor goede gesprekken is er ook genoeg innovatie te vinden op de beurs. In het Computable Future Lab staan bijvoorbeeld inspirerende early phase startups, maar ook gerenommeerde bedrijven laten u graag kennismaken met hun belangrijkste innovaties. Maak in het Computable Future lab kennis met de laatste trends op het gebied van: blockchain, virtual reality, augmented reality, artificial intelligence, machine learning en 3D-modeling. 

Inhoudelijk programma

Ook dit jaar zijn er veel informatieve en inspirerende kennissessies. Ruim honderd presentaties worden er verdeeld over twee dagen gegeven in de commerciële en onafhankelijke theaters. De keynote van onafhankelijke programma Powered by Computable is dit jaar Alix Rübsaam, PhD-kandidaat van de Universiteit van Amsterdam. Rübsaam focust zich in haar huidige onderzoek op het snijvlak van mens en technologie, met name daar waarbij de technologie het functioneren van de mens aanvult en verbetert. In deze sessie gaat ze in op kunstmatige intelligentie en of dit wel of niet het einde van de mensheid kan betekenen. ‘AI or Die’ is te volgen op woensdag 1 november om 11.00 uur.

Dit jaar kunt u voor het eerst naar de Technologie Arena. In dit theater staat de interactie tussen spreker en publiek centraal. De insteek van de Arena is daarmee iets anders dan die van de sessies op de beurs. Niet alleen de omvang, maar ook de inrichting is naar een Lagerhuis opstelling gegaan, om zo meer interactie met de sprekers en bezoekers mogelijk te maken. Peter van Eijk en Robert van Vliet treden respectievelijk woensdag en donderdag op als dagvoorzitter en zullen de spreker en publiek prikkelen om alle informatie naar boven te krijgen.

Alles sessies zijn gekoppeld aan minimaal één van de zeven subthema’s, te weten cloud computing, cyber security, datacenter & infrastructure optimisation, data science & -management, digital workspace, it-service management & control en privacy, governance & risk management. Zo kunnen bezoekers gericht op zoek naar de juiste informatie. 

Bezoeken

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vinden gecombineerd plaatsen op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 in Jaarbeurs in Utrecht. Registreren kan gratis via de websites van Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. Hier is ook meer informatie te vinden over de exposanten en de beursprogramma’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-05T10:13:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.