Managed hosting door True

Discussie

‘ICT-industrie krijgt prijspressie van Facebook’

 

De netwerk- en telecomindustrie wordt onder druk gezet door Facebook. Een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg wil de omvang van zijn social network verdriedubbelen. De huidige 1,6 miljard gebruikers zijn nog lang niet genoeg, in de visie van de social sultan. ‘s Werelds grootste social network richt zich dus op mensen in landen waar internettoegang minder betaalbaar en überhaupt minder beschikbaar zijn.

Om die potentiële gebruikers toch te bereiken, zijn forse veranderingen nodig. Onder meer op het gebied van telecominfrastructuur en netwerkapparatuur, plus de prijzen daarvoor. Dit kan slecht nieuws zijn voor de leveranciers van die netwerkhardware, schrijft de New York Times. Giganten als Cisco, maar ook kleinere netwerkpartijen worden hierdoor onder druk gezet. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt prijspressie en zelfs enige consolidatie. Uiteindelijk is dit een goede zaak voor ict-gebruikers overal. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5753174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×