Managed hosting door True

Discussie

‘Netneutraliteit wordt slachtoffer van 5G’

 

5G

Netneutraliteit zit telco’s nog altijd dwars, dus willen zij marchanderen met 5G. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Telecommunicatie-aanbieders willen onderhandelen over de mobiele toekomst. Zij zitten flink met netneutraliteit in hun maag en grijpen het aanlokkelijke 5G aan als pressiemiddel. De grootste telecomproviders van Europa, waaronder KPN, Vodafone en T-Mobile, willen dat de EU zijn netneutraliteitsregels afzwakt. Als ‘tegenprestatie’ zou de volgende generatie mobiele netwerkverbinding dan wat eerder uitgerold kunnen worden. De eerste 5G-netwerken zijn dan in 2020 al wel mogelijk, aldus de boodschap van de verenigde telco’s.

Minstens één stad per EU-land kan over vier jaar al voorzien zijn van supersnel mobiel internet, wat gezien huidig gebruik, groei en verwachte innovatie best noodzakelijk kan blijken te zijn. Gaat het hierbij dan om de belofte van versnelde uitrol, of de dreiging van uitstel voor de best hoge investeringen om 5G-infrastructuur neer te zetten? Er wordt hoe dan ook op hoog niveau poker gespeeld, met hoge inzet. 5G wordt hierdoor gegijzeld. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5800297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Netneutraliteit aanhouden, niets toegeven. Dat 5G komt er toch wel.

Kan iemand een toepassing noemen waarvoor dit zou gelden:
"wat gezien huidig gebruik, groei en verwachte innovatie best noodzakelijk kan blijken te zijn"

Dus schijnbaar zijn er dingen die meer bandbreedte nodig hebben dan 4G kan leveren?

Als bandbreedte en wat latency het enige voordeel is dan hoeft 5G voor mij nog helemaal niet aangezien 4G echt wel goed is en iedereen zijn mobiel abonnementje al met weinig data neemt omdat zij op genoeg plekken WIFI hebben.

En al helemaal niet als dat ten koste gaat van de nettreulaliteit.

Kan iemand dus eerst even uitleggen wat nu echt de te verwachten toepassingen en voordelen zijn voordat we ons laten afpersen?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×