‘Apple laat de MacBook Air in de steek’

De MacBook Air is aan het einde van zijn levensloop gekomen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De MacBook Air loopt op zijn laatste benen. Dit dunne laptopmodel van Apple was ooit vooruitstrevend qua dikte en gewicht. Inmiddels is de MacBook dunner, lichter en ook voorzien van het hoge-resolutie Retina-scherm. Verder zijn de goedkoopste Air-modellen voorzien van een tegenwoordig wel mager te noemen 4GB geheugen. Met een Apple-upgrade naar 8GB komt het prijsniveau van de MacBook in zicht.

De Air is dus qua features gepasseerd, qua specificaties in het gedrang, en qua prijs bijna geëvenaard. Terwijl er genoeg geruchten zijn over een nieuwe, verbeterde MacBook Pro is het stil rondom de Air, die begin 2015 voor het laatst een grote update heeft gekregen. Het valt dus te verwachten dat de Air blijft zoals ‘ie nu is. Misschien nog wel enige tijd te koop (net zoals de oude non-Retina MacBook Pro), maar niet meer ververst. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apple heeft 3 laptop lijnen, met allemaal een duidelijke doelgroep:
- MacBook Air - voor bijna iedereen;
- MacBook Pro - voor iedereen die wat extra (grafische) rekenkracht of connectiviteit nodig heeft;
- Macbook - voor mensen die alleen het dunste en mooiste willen.

De MacBook Air is een ultrabook waarmee je alles kunt wat je doorgaans met een computer doet, behalve hele zware (grafische) taken.

De MacBook Pro is een mobiel werkstation, dus ook voor het zware grafische werk, het is qua afmetingen geen ultrabook meer, maar echt groot en zwaar is hij ook niet. Daarom is het de ideale werklaptop als je niet verplicht met Windows moet werken.

De MacBook is een ultra-ultrabook. Het is een prachtig design-artikel, het past mooi bij je iPhone en iPad, en is ideaal voor iemand die een (mobiliteits-/mode-/...-)statement wil maken en tegelijk ook nog een computer wil hebben waarop je ook echt volwaardig kunt werken.

Van de MacBook Air zijn 2 groottes: 11,6" en 13,3". De 13,3" is hier de hardloper, en die wordt standaard met 8GB geleverd. Het verschil tussen de MacBook Air 13" met 8GB RAM en 128GB SSD en de MacBook Pro 13" met 8GB RAM en 128GB SSD is ongeveer 250 euro.

Volgens mij heeft de MacBook Air bestaansrecht!

De MacBook Air 11" is overigens al enige tijd niet meer van een update voorzien, waardoor het me niet zal verbazen dat deze gaat verdwijnen. Het verschil in grootte met de MacBook (die alleen met 12" scherm leverbaar is) is te klein. Het verschil in prijs is overigens groot, waardoor ik denk dat de meeste potentiële MacBook Air 11" kopers voor een 13" model zullen gaan.

De MacBook Air is de instap laptop van Apple, het zou erg dom zijn als ze die zouden laten vervallen. Als ze dat doen, dan zouden ze iets aan de prijs van de andere lijnen moeten doen.

Er gaan al enige tijd geruchten over de opvolger van de macbook air. Ik denk dat veel mensen de Air zullen missen als deze wegvalt, te meer omdat de macbook als opvolger nogal wat beperkingen heeft.
Het zou mij toch niet verbazen als er dadelijk iets nieuws ontstaat, wellicht in combinatie met het thunderbolt display....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-21T07:58:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.