‘De iPad Pro is Apple’s nieuwe instapper’

Apple

De iPad Pro volgt de MacBook Air op als Apple’s nieuwe instaplaptop. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De beschuldigingen van tabletimitatie door Apple zijn oud en soms erg raak. Met de iPad Pro lijkt Apple opnieuw het voorbeeld van Microsofts Surface-tablet te volgen. Alleen legt de iOS-maker de lat niet hoog, aan de bovenkant van zijn productportfolio, maar juist laag. Ja, de iPad Pro is de duurste Apple-tablet die je kunt kopen. Maar breder beschouwd is de groot uitgevoerde iPad een van Apple’s goedkoopste computers.

Het prijsniveau is een nieuw laagterecord voor Apple. Hoewel er voor serieus laptopgebruik natuurlijk nog wel een toetsenbordcover bijgekocht moet worden. Overigens net zoals bij Microsoft's bedoelde laptopvervanger Surface Pro. De MacBook Air is nu al een tijd niet meer bijgewerkt, wat uiterlijk en innerlijk betreft. Het is zeker niet ondenkbaar dat de iPad Pro de positie van it Apple-instapmodel overneemt. Misschien dat hiermee de tablet alsnog de zakelijke markt gaat veroveren? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

29 augustus jl. schrijft iCulture dat er hoogst waarschijnlijk eind dit jaar nieuwe Macs (waaronder de MacBook Air) beschikbaar komen:

"Op de vernieuwingen voor de iPad moeten we dus nog even wachten, maar de nieuwe Macs komen al eind 2016 beschikbaar. Het werd tijd ook, want de MacBooks en iMacs zijn de afgelopen maanden niet vernieuwd. Er komen nieuwe versies van de iMac, MacBook Air en een dunnere MacBook Pro."

Bron: http://www.iculture.nl/nieuws/apple-nieuwe-macs-5k-scherm/

Als dit waar is, is het (denk ik) onwaarschijnlijk dat de iPad Pro de plaats gaat innemen van de MacBook Air.

Apple volgt helemaal niet het voorbeeld van de Surface van MS.

Met de Surface (waarvan de ontwikkeling momenteel stilligt) heeft MS een desktop OS op een tablet met aanklikbaar toetsenbord gezet. Zo kun je kiezen of je je Surface als tablet (zonder toetsenbord) of als een soort van laptop (met toetsenbord) gebruikt. Dit is een uitdaging voor de softwaremaker, hoe zorg je ervoor dat een klassiek muis- en toetsenbord bestuurd programma het met touch ook goed doet, en hoe laat je een tabletprogramma goed op een klassieke Windows desktop draaien. En wat doe je met echte mobiele ARM apps, ga je die onder Intel emuleren, of support je die niet?

Apple heeft telefoons en tablets die het mobiele besturingssysteem iOS draaien. De iPad Pro modellen zijn uit te breiden met toetsenbord en tekenpotlood, waardoor grotere stukken tekst typen makkelijker wordt, en grafisch ontwerpers en tekenaars er mooie tekeningen en ontwerpen op kunnen maken. Daarbij zijn de iPads (dus niet specifiek de Pro modellen) tegenwoordig zo volwassen, dat niet veeleisende gebruiker geen PC of Mac meer nodig heeft om te kunnen mailen, internetten en Facebooken.

Voor de Macs en MacBooks heeft Apple het bureau besturingssysteem OS X (binnenkort omgedoopt naar macOS). Naar verwachting worden de nieuwe MacBook Air's en Pro's morgen of begin oktober aangekondigd.

Apple heeft een ecosysteem waarin bv iPad en iMac goed kunnen samenwerken, maar waar elk apparaat een voor dat apparaat geoptimaliseerd OS en set applicaties heeft. Niet het "one size fits all" van MS, maar meer tailor made. En het mag dan misschien wel wat duurder zijn (alhoewel de Surface ook niet goedkoop is), maar die maatpakken zitten toch echt lekkerder!

Zo, ik ben er weer ingetrapt, de click bait van Jasper, maar er moest even iets worden rechtgezet...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-05T07:49:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.