‘Het papierloze kantoor is een goed voornemen’

Papierloos kantoor

Een goed voornemen voor 2017: papier vervangen en voortaan digitaal werken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Digerati en millennials kijken er van op hoeveel er in het bedrijfsleven nog met papier wordt gewerkt. Ook de overheidssector drijft nog veel op papier. Dit ondanks de jaren oude belofte van automatisering om het papierloze kantoor realiteit te maken. In sommige gevallen heeft ict zelfs voor méér papier gezorgd.

Nu in 2017 is de tijd toch echt rijp om papier in de ban te doen. Dit met het oog op papierloos, wat misschien toch onhaalbaar is maar waar wel naar gestreefd moet worden. Op de 2017-editie van de CeBIT is een hele hal gewijd aan het digitale kantoor. De technologie is er, nu nog de wil en de implementatie. Papierloos werken in 2017: het kan, het moet. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nee. Twee keer nee zelfs. Ten eerste de "het is $jaar"-drogreden. Veelgehoord, en een duidelijk teken dat de spreker niets te melden heeft. Ten tweede, de focus op "papier" is volstrekt irrelevant. Dat is niet waar de pijn zit.

Al 50 jaar is het papierloze kantoor een loze belofte. Zolang we als samenleving de informatiedrager synoniem zien met de informatie zal dat zo blijven. Het geeft aan dat ICT, hoewel uiterst krachtig als 'enabling technology' nog steeds niet een technologie van (en voor) de samenleving is.

Pas wanneer "informatie" los van de culturele band met de "informatiedrager" kan dit probleem (en nog heel veel andere problemen) worden opgelost...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-02T08:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.