Apps verdwijnen van 'smart'-tv's, ook last van?

Smart tv

De Nederlandse Consumentenbond wil dat er actie ondernomen wordt tegen verdwijnende applicaties op smart-tv's. Apps op tv's die nog geen vijf jaar oud zijn verdwijnen zomaar. Het toont volgens de bond de nadelen van dit type tv steeds meer aan: het beeld is mooi, maar de rest is niet om over naar his t schrijven. Bent u het eens met de actie of denkt u dat er betere oplossingen zijn?

De gemiddelde Computable-lezer gebruikt natuurlijk probleemloos een andere optie om zijn tv 'slim' te maken. Een zelf in elkaar gezette Raspberry Pi of misschien nog wel een oude XBox, al is een Chromecast misschien wel veel makkelijker.

In tijden waarin legacy-apps de kans op lekken en andere veiligheidsproblemen vergroten, is het niet meer dan logisch dat de Consumentenbond strijdt tegen het onrecht dat de gemiddelde tv-kijker wordt aangedaan. Alles moet up-to-date blijven. Alleen, is dat technisch haalbaar of moeten fabrikanten hun ontwerpcycli over een andere boeg gaan gooien?

Wat is volgens u een haalbare oplossing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

U kunt uw TV ook wegdoen en met zinnige zaken bezig houden. De jongste generatie is hier al volop mee bezig.

Een tv is een uitvoerapparaat voor beeld (en geluid), en van oudsher voorzien van een tuner. Als je een tv voorziet van apps, dus als je er een "smart tv" van maakt, dan is het niet meer een dom uitvoerapparaat. Dan moet je de software van de tv gaan onderhouden, anders is hij na 3 tot 5 jaar onbruikbaar, in plaats van dat hij 10 tot 15 jaar mee kan gaan.

Ik wil daarom een domme tv, zeg maar een monitor, en eventuele slimmigheden voeg ik zelf wel toe. Dan hoef ik niet te kiezen tussen een redelijk presterende WebOS tv, maar met weinig apps, of een zeer slecht presterende Android tv met veel gegevensverzamelende apps.

Een domme tv met daarbij een Apple TV, Nvidia Shield of Raspberry Pi met Kodi zijn veel betere oplossingen, waarbij het onderhoud van software jarenlang gegarandeerd is.

Ja, uitzending gemist draait niet meer op mijn smart-TV en daar ben ik heel boos over! Gelukkig kan het wel via de laptop maar waar heb ik anders een smart-TV voor nodig? Kan ik net zo goed een groot beeldscherm neerzetten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-21T08:19:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.