Oracle lijft Peoplesoft in

Vijandig overnamebod verhoogd tot 10,3 miljard dollar

Dit artikel delen:

De kogel is door de kerk: Oracle neemt Peoplesoft over. Na een niet aflatende strijd van ruim achttien maanden tegen het vijandelijke bod, geeft Peoplesoft zich gewonnen. De overnamesom bedraagt ruim 10, 3 miljard dollar.

De directie van Peoplesoft is akkoord gegaan met het onlangs verhoogde Oracle-bod. Dat bedrag is ruim twee keer zoveel als het initiële bod dat Oracle in juni 2003 deed (5,1 miljard, 16 dollar per aandeel). Het is zelfs hoger dan het bod van 24 dollar per aandeel dat de database-gigant vorige maand deed. Volgens eigen zeggen zijn 'hoogste en laatste bod'. Peoplesoft-aandeelhouders kunnen nu 26,50 dollar per aandeel tegemoet zien. De slotkoers van het aandeel bedroeg vorige week vrijdag 23,95 dollar.

Gifpil

De directie van Peoplesoft bouwde over de afgelopen maanden zekerheden tegen de vijandelijke overname in, zoals de inmiddels beruchte 'gifpil'-constructie, waarbij klanten van Peoplesoft het recht hadden om tot vijf keer het aanschafbedrag van Peoplesoft-producten terug te eisen als het bedrijf ten prooi zou vallen aan een vijandelijke overname. Oracle en Peoplesoft zouden maandag in de rechtbank van het Amerikaanse Delaware moeten verschijnen. Oracle spande een rechtszaak aan om de gifpil, het enige obstakel dat nog in de weg van een overname stond, uit de weg te laten ruimen. Wanneer de overname rond is (vermoedelijk eind januari), worden alle juridische procedures gestaakt. De gifpil-rechtszaak vervalt direct al, omdat er nu geen sprake meer is van een vijandelijke overname.

Productondersteuning

"Deze overname geeft Oracle een groter bereik en een nieuwe impuls", zegt ceo Larry Ellison. "Het echte hoogtepunt in ons meest recente kwartaal is de groei van 57 procent van onze applicatiedivisie en deze overname maakt die afdeling groter en sterker." Ellison leek eerder in het overnameproces alle Peoplesoft-applicaties te willen termineren. Daar kwam hij begin deze maand, tijdens de Oracle Openworld in San Francisco, op terug. "We zijn van plan Peoplesoft 8 te verbeteren en Peoplesoft 9 te ontwikkelen. Ook verbeteren we JD Edwards 5 en ontwikkelen we versie 6. We prolongeren en verbeteren de ondersteuning voor bestaande JD Edwards- en Peoplesoft-klanten wereldwijd", beloofde Ellison bij de bekendmaking van de overname. Toch is er ook sprake van de ontwikkeling van een samengevoegd Peoplesoft/Oracle-product. Klanten die na de overname overgaan naar de Oracle-versies van Peoplesoft-producten zouden een 'significant beter product' krijgen, aldus Infoworld.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.