Overnameleed nog niet geleden

Peoplesoft blijft hakken in zand zetten

Dit artikel delen:

De directie van Peoplesoft blijft zich verzetten tegen de overname door Oracle. Afgelopen vrijdag verliep de door Oracle gestelde deadline. De overname zou alleen doorgaan als meer dan de helft van de aandelen ingeleverd zou worden.

Aangezien meer dan 60 procent van de aandelen te koop werd aangeboden, wilde Oracle de overname door laten gaan, maar Peoplesoft vindt het bod nog steeds te laag en wijst het wederom af. Oracle vroeg de Peoplesoft-directie in een open brief om de onmiddelijke verwijdering van de gifpil, het enige dat een overname feitelijk nog in de weg staat. De gifpil-constructie geeft Peoplesoftklanten het recht op teruggave van tot vijf keer de licentiegelden. Peoplesoft weigert deze constructie in te trekken.
Om de overname toch doorgang te laten vinden zal Oracle zijn bod nogmaals moeten verhogen, hulp moeten krijgen van de rechter of een langdurend getouwtrek moeten ontketenen. De rechter deed deze week uitspraak in de zaak die Oracle tegen Peoplesofts gifpil aanspande. Bij het ter perse gaan van dit nummer was deze uitspraak nog niet bekend.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.