Eerste orders Numetrix 3 al binnen

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Numetrix heeft versie 3 van zijn supply chain management-pakket op de markt gebracht. De eerste orders waren al genoteerd voordat de software officieel op de markt verscheen.

In de open architectuur van de software heeft het bedrijf ouderwetse planningsmodellen losgelaten. De Distributed Object Messaging Architecture (Doma) benadert de logistieke keten als een netwerk van knooppunten in en tussen bedrijven. De software is niet gericht op optimalisering van individuele knooppunten, maar van het hele netwerk. Tevens bevat deze versie een module voor het maken van voorspellingen.
Volgens Veerle Schengili, president Europa en Azië van Numetrix, gaat IBM in de toekomst zijn PC's en werkstations standaard met de nieuwe architectuur uitvoeren: "De twee bedrijven ontwikkelen de architectuur daarvoor verder." De technologie zou de netwerkbelasting verlagen, omdat slechts communicatie plaatsvindt bij uitzonderingsgevallen. Alleen als een distributiecentrum bijvoorbeeld iets niet kan leveren, leidt dat tot een alarmsituatie en berichtenverkeer. 'Geen nieuws is goed nieuws', is als het ware een uitgangspunt van de software. IBM wil met Numetrix 3-technologie dezelfde basisfunctionaliteit gaan leveren als Microsoft doet met zijn Value Chain Initiative.

Groot marktpotentieel

Schengili heeft hoge verwachtingen van Numetrix 3: "Wij streven jaarlijks naar een omzetgroei van 100 procent." Naar aanleiding van de eerste presentaties over de nieuwe versie heeft Numetrix al voor enkele miljoenen dollars aan orders binnengehaald. Ook op de Nederlandse markt denkt Numetrix zijn slag te slaan. Het softwarebedrijf richt zich vooral op de procesindustrie, met name bedrijven met meerdere vestigingen in de chemie, voedingsmiddelen en farmacie. Van die organisaties zijn er honderd in Nederland. Het marktpotentieel in Nederland is dus groot, een implementatie van Numetrix kost immers minimaal 1 miljoen dollar.
De integratie met erp-pakketten (enterprise resource planning) blijft gegarandeerd. Er zijn API's (Application Program Interface) voor Sap en Baan. Het certificatietraject voor de API van Oracle is in gang gezet. Schengili voelt zich overigens niet bedreigd door de inspanningen van de erp-leveranciers om zelf supply chain management-software te gaan ontwikkelen: "Software voor planning is dermate complex dat wij de erp-leveranciers altijd een stap voor zullen blijven. Veel bedrijven kiezen voor een specialistisch pakket." Verder kondigde Schengili aan dat Numetrix volgend jaar meer gebruik gaat maken van indirecte verkoop. "Hoewel directe verkoop goed past bij complexe producten in complexe situaties, zoeken we toch nauwere samenwerking met de vier overgebleven grote adviesorganisaties", melde zij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.