IBM levert eerste portaal-technologieën

Dit artikel delen:

Automatiseerder IBM heeft de resultaten aangekondigd van zijn portaalstrategie. De technologie gaat door het leven onder de naam Enterprise Information Portal (EIP) en behelst het fundament voor gegevenstoegang en integratie van verschillende IT-systemen. EIP stelt partners in staat specifieke portalen te bouwen.

De portaal-technologie komt eind november op de markt en stelt bedrijven in staat informatie uit uiteenlopende bronsystemen - van bedrijfsapplicaties en analysesystemen tot gestructureerde en ongestructureerde databases - bij eindgebruikers op het scherm te krijgen. Om dit te bereiken, levert IBM een uitgebreide set api's (application program interface) om vanuit het portaal toegang te krijgen tot verschillende softwarepakketten. Daarnaast biedt het bedrijf tools voor het ontwikkelen van portalen en zogenoemde connectoren voor de toegang tot verschillende soorten gegevensbronnen. Partners of klanten kunnen die connectoren ook zelf bouwen voor hun bedrijfseigen gegevensopslag.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld