Onenigheid binnen top Peoplesoft

Vertrouwensbreuk leidt tot ontslag ceo Craig Conway

Dit artikel delen:

De raad van commissarissen van Peoplesoft heeft het vertrouwen in ceo Craig Conway opgezegd en hem per direct uit zijn functie gezet. Zijn opvolger is Dave Duffield, de oprichter en oud-ceo van Peoplesoft.

Op de gebruikersconferentie Connect 2004 in Londen werd deze week de naam Craig Conway vakkundig doodgezwegen. Speculaties richting de overname door Oracle werden van de hand gewezen en op de vraag naar de werkelijke reden van het ontslag moest iedere Peoplesoft-medewerker het antwoord schuldig blijven.

Kernwaarden

"Het kwam voor mij als totale verrassing", bekent Caspar Joustra, general manager Peoplesoft Benelux. Tijdens de gehele conferentie werd gehamerd op de drie kernwaarden die Duffield weer moet aanhalen: klanttevredenheid, werknemertevredenheid en productinnovatie. Joustra: "Conway was meer een persoon van marges en de 'bottomline', waarschijnlijk stuitte dat op een gegeven moment op verzet binnen de raad van commissarissen. Blijkbaar hopen ze dat het met de aanstelling van Duffield anders wordt." Door de constante aanhaling van de kernwaarden en 'integriteit, eerlijkheid en respect' werd de indruk gewekt dat Conway in dat opzicht steken heeft laten vallen in zijn gevecht tegen het vijandige bod van Oracle.

Oracle

Duffield schitterde door afwezigheid in Londen. De geplande toespraak van Conway werd overgenomen door Phil Wilmington, samen met Kevin Parker aangewezen als nieuwe co-presidents van het softwarebedrijf. Vol lof over de nieuwe leider, deed Wilmington een verkapte belofte aan klanten dat Peoplesoft het gevecht tegen Oracle voorlopig niet opgeeft. "Dit bedrijf zwakt niet af en barst nog van de energie."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.