Novell verbetert beheer en gebruiksgemak

DirXML en Blackhawk wereldprimeur op Business Solutions

Dit artikel delen:

Novell introduceert twee nieuwe netwerkoplossingen waarmee het beheer en gebruiksgemak verbetert, als wordt gewerkt met verschillende informatiesystemen. Beide toepassingen, DirXML en Blackhawk, werden voor het eerst in Nederland getoond op de vakbeurs Business Solutions. Het is geen toeval dat de introductie van nieuwe producten in Amsterdam plaatsvond, want Novell Nederland behoort tot de weinige goed draaiende vestigingen.

DirXML maakt het mogelijk belangrijke bedrijfsinformatie automatisch te delen, zowel intern als extern met partners. Dit voorkomt veel dubbel werk. Gegevens kunnen tegelijkertijd in uiteenlopende systemen worden ingevoerd. Koppelingen zijn mogelijk met Peoplesoft, SAP, Oracle, Novell's NDS en Lotus Notes.
Op Business Solutions toonde Getronics hoe dit werkt. Per werknemer kan precies worden vastgesteld tot welke gegevens hij of zij toegang mag hebben. Hiervoor is slechts eenmaal aanmelden nodig. Bovendien zijn voor elke applicatie uitsluitend de relevante persoonsgegevens beschikbaar. In een 'human resources' systeem zit bijvoorbeeld de hoogte van diens salaris. In de ICT-omgeving en Lotus Notes hoort zo'n gegeven echter niet thuis.
Met DirXML/Blackhawk kan per systeem het juiste profiel worden ingevoerd. Mutaties zoals een nieuw gsm-nummer kunnen simpel, veilig en snel worden doorgevoerd in een heterogene netwerkomgeving.

Eilanden

De nieuwe 'one Net' software wil informatie-eilanden integreren. In zo'n omgeving zijn alle bestaande netwerken samengevoegd tot een groot netwerk. Het lijkt alsof de gebruiker in een netwerk zit. Hij ziet geen verschil tussen lokale netwerken, intra- of extranetten en Internet.
Een van de eerste bedrijven waar 'one Net' wordt toegepast, is Jan de Rijk Logistics. Daar is een transparante infrastructuur gemaakt voor de interne logistiek. Vervolgens is aan de klanten toegang verleend. Bij Marskramer kunnen de filialen via een extranet inbellen en hun voorraden doorgeven. Op basis daarvan wordt een besteladvies gegenereerd. Daarna volgt de planning van vrachtwagens voor de aflevering. Gedurende dit hele proces kunnen filialen hun orderstatus volgen via het extranet van Jan de Rijk

ASP's

Novell's One Net strategie is ook duidelijk gericht op 'Application Service Providers'. ASP4all uit Amsterdam en Huizen heeft daar al ervaringen mee op gedaan, zo bleek tijdens Business Solutions. "We zijn in staat de verschillende werelden van onze klanten te integreren tot one Net," zei technisch manager Marcel Jansen.
Novell probeerde met het tonen van innovatieve oplossingen haar imago dat nogal te wensen verlaat, op te vijzelen. Het kost de software-onderneming moeite haar strategie duidelijk voor het voetlicht te brengen. Novell wil wereldwijd 150 miljoen gulden uitgeven aan reclame. Novell's Netware heeft het momenteel moeilijk tegenover Windows NT/2000 en Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.