Ellison: 'SAP grootste concurrent'

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Oracle gaat op de applicatiemarkt vooral de concurrentie aan met SAP. Hoewel Siebel vanwege zijn leidende positie op de snelgroeiende crm-markt (customer relationship management) meer voor de hand zou liggen, richt topman Larry Ellison zijn pijlen op SAP.

De Oracle-topman, die vorige week een bliksembezoek aan Hilversum bracht, maakte hier in zijn herkenbare stijl de volgende opmerking over: "We willen op de crm-markt niet met Siebel, maar met SAP concurreren. SAP is de grootste applicatieleverancier ter wereld, dus dat is ons doel. Al zou je de hele omzet van Siebel bij onze omzet optellen, dan merk je dat nauwelijks. Dat verschil zou ook een afrondingsfout kunnen zijn!"

Portalen?

Ellison hekelt de hype rond Internetportalen die de verschillende erp-leveranciers in snel tempo aankondigen. "Als je geen portaal hebt, doe je zeker niet meer mee?" Hij benadrukt dat een standaard Internetbrowser de enige interface is waarmee gebruikers Oracle-applicaties kunnen benaderen. "Wij hebben ook wel portalen, op het gebied van inkoop bijvoorbeeld, maar we noemen ze alleen anders!"  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-24T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.