Oracles erp-software via Internet

Dit artikel delen:

Versie 11 van de applicatiesoftware van Oracle, die vanaf de eerste helft van 1998 leverbaar is, zal de eerste erp-applicatie (enterprise resource planning) zijn die volledig via Internet te gebruiken is.

Gebruikers kunnen hun klanten via Internet orders laten invoeren, of leveranciers inzicht geven in de voorraadniveaus. Verder zal deze versie opgewassen zijn tegen het 'jaar 2000' en de euro-munt. Maar eerst brengt Oracle tegen het einde van dit jaar een nieuwe versie van 10.7 op de markt. "Deze nieuwe versie is de basis voor volledige ondersteuning van Internet", zegt Cliff Godwin, vice president Applications Technology Group.

Inhaalslag

De financiële module van Oracle wordt in het algemeen het meest gewaardeerd. Om ook op andere gebieden met Sap, Peoplesoft en Baan te concurreren breidt het (voorheen alleen als database-leverancier bekend staande Oracle) de functionaliteit van zijn erp-software uit. Het is bezig met een inhaalslag. Op de Oracle Applications User Group-conferentie in Orlando, werd de beschikbaarheid van de nieuwe productgroep 'sales, service and support' gepresenteerd. Deze software werkt op basis van werkstromen en ondersteunt het verkoopproces: verkopers kunnen de voortgang van orders en contacten met klanten bijhouden, eventueel met een laptop. Andere erp-leveranciers bieden deze functionaliteit al langer aan. Nadat Baan eerder dit jaar Aurum kocht, dat min of meer dezelfde mogelijkheden biedt, wordt het druk op de markt voor verkoopautomatisering. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.