Internetgehalte Baan IV neemt toe

Dit artikel delen:

De functionaliteit van Baan IVc begint duidelijke vormen aan te nemen. Voornamelijk nieuwigheden op het gebied van Internet kenmerken de nieuwe versie die eind deze maand op de markt komt.

De huidige versie erp-software (enterprise resource planning), Baan IVb, bevat voor het Microsoft Backoffice-platform al mogelijkheden voor Internet. De in Java ontwikkelde applets bieden voornamelijk mogelijkheden op het gebied van supply-chain management. Die functionaliteit zal in de nieuwe versie ondersteund worden op alle platformen waar Baan-software op draait. Het gaat om het opvragen van de orderstatus via Internet of het genereren van Html-rapporten. Verder bevat Baan IVb al faciliteiten voor het zelf op maat ontwikkelen van Java-applets.

Hyperdata uit Israël

Nieuw is ook de Baan Data Navigator. Laurens van der Tang, executive vice president Research en Development van Baan, vergelijkt deze technologie met hypertext. Met drag en drop kunnen gegevensobjecten op elkaar worden geplaatst. De applicatie genereert dan automatisch een kruistabel. "Door het plaatsen van het gegevensobject 'verkopers' op het object 'producten' maakt de applicatie een kruistabel met een overzicht van welke verkopers welke producten aan de man hebben gebracht", aldus Van der Tang. Voor het eerst is drag en drop-techniek te gebruiken in een browser-omgeving. De hyperdata-technologie is ontwikkeld in samenwerking met Top Tier, een bedrijf uit Israël waarin Baan geïnvesteerd heeft.

Elektronisch winkelen

Verder vindt in de nieuwe versie zogenoemde push-technologie meer ingang. Automatisch kunnen door de software gegenereerde rapporten naar interne of externe klanten gestuurd worden. Baan IVc genereert rapporten per periode of per gebeurtenis.
De laatste noviteit die Van der Tang onthult betreft elektronisch winkelen. De software bevat een hulpmiddel voor de integratie van Microsoft Merchant Server met het erp-pakket van de Barneveldse software-organisatie. Met dit hulpmiddel kunnen gebruikers elektronische winkels bouwen.
Tot slot merkt Van der Tang op dat de interne testfase van Baan V er bijna op zit: "Binnenkort worden de eerste bèta-sites ingericht. Begin 1998 verwacht ik dat Baan V op de markt komt." Van der Tang wilde niet veel kwijt over de functionaliteit ervan, maar Java en Internet domineren ook deze toekomstige versie. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.