Peoplesoft ontvouwt bedrijfsplan

Dit artikel delen:

Er sneuvelen rond de duizend banen bij Peoplesoft, na de integratie van JD Edwards. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend tijdens een bijeenkomst met analisten in New York.

Met het ontslag wordt 207 miljoen dollar bespaard. Het samengevoegde bedrijf heeft dertienduizend medewerkers, waarvan straks vooral administratieve krachten, marketingmensen en het middenmanagement wordt ontslagen. Volgens cfo Kevin Parker worden de afdelingen ontwikkeling, verkoop en dienstverlening ontzien. Het is nog niet bekend wel van de twee bedrijven het hardst getroffen wordt bij de ontslagronde.
Peoplesoft laat de producten van JD Edwards wel in tact en is zelfs van plan technologische overbruggingen te bouwen zodat ze compatibel zijn met de producten van Peoplesoft zelf. Dat moet de komende zes maanden gebeuren, een strakke tijdsplanning voor zo'n omvangrijk project.

Oracle op afstand

De erp-leverancier liet ook weten voor 350 miljoen dollar aan uitstaande aandelen terug te willen kopen voor het einde van dit jaar. Daarmee wil het een buffer bouwen tegen het voornemen van Oracle-ceo Larry Ellison om Peoplesoft over te nemen. Daarnaast verhoogde het zijn verwachtingen voor het financieel derde en vierde kwartaal, waarmee het bedrijf duurder wordt en de overname door Oracle eveneens in gevaar komt.
Tot nu toe weet Peoplesoft Oracle nog op afstand te houden, maar Ellison liet afgelopen week weten het bod van 7,25 miljard dollar te verlengen van 19 september tot 17 oktober.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.