Larry lijft Siebel in

Dit artikel delen:

Het verlanglijstje van Oracle-ceo Larry Ellison wordt steeds korter. Na Peoplesoft heeft hij nu ook Siebel aan de haak geslagen. Daarvoor moet Oracle wel 5,85 miljard dollar op tafel leggen en nog goedkeuring krijgen van de antitrustautoriteiten.

"Verrassend", noemt Wim den Besten, woordvoerder van Siebel Nederland, de overname. Hij benadrukt dat het een niet-vijandelijke en daarom "hoopgevende" acquisitie is. Ook voor Rob Cools, woordvoerder van de Nederlandse organisatie van Oracle, kwam de overname als een "volkomen verrassing". "Tijdens de hoorzittingen voor de overname van Peoplesoft is het verlanglijstje van onze topman Larry Ellisson op tafel gekomen. Daar stond inderdaad ook Siebel op. Het is blijkbaar een kwestie van afstrepen."

Ervaring rijker

Oracle voorziet weinig problemen met de integratie van Siebel "omdat we het voordeel van de ervaring hebben", aldus Ellisson. "Siebel is een kleiner bedrijf dan Peoplesoft. De integratie zal dus minder risico's met zich meebrengen." Het is de bedoeling dat zowel Tom Siebel als andere Siebel-topmensen overgaan naar Oracle. "We willen de ervaring behouden", zegt Ellisson.
SAP laat weten niet onder de indruk te zijn van de overname. "Oracle kiest voor groei via acquisities. Wij willen autonoom groeien", geeft Bart Hogendoorn, directeur van SAP Nederland, aan. "Daarom hebben we altijd duidelijk aangegeven dat wij niet geïnteresseerd zijn in Siebel. Dat bedrijf biedt ons geen strategische waarde."
Ook derde partijen als TomorrowNow zien in de overname van Siebel door Oracle slechts nieuwe mogelijkheden. "Dit is het bewijs dat de consolidatie in de erp-industrie (enterprise resource planning) mogelijkheden blijft bieden aan leveranciers van onderhoud en ondersteuning", zegt Lon Fiala, woordvoerder van TomorrowNow, dat onder meer ondersteuning biedt voor Peoplesoft-applicaties. "Siebel is het voorbeeld van de nieuwe bedrijfsmogelijkheden die onze organisatie nu bekijkt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.