Peoplesoft op overnamepad

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Peoplesoft staat op het punt om Clarify of Descartes over te nemen. Geruchten op de Internetnieuwsdienst Computergram doen de ronde dat Peoplesoft zijn oog heeft laten vallen op een van beide softwareleveranciers.

Volgens marktkenners moet Peoplesoft met een grote slag op de proppen komen wil het zijn geloofwaardigheid niet verliezen. Het softwarebedrijf was twee jaar geleden nog de snelste groeier op de erp-markt, maar viel hard terug toen de bomen niet meer tot in de hemel bleken te groeien. Klanten, aandeelhouders en partners wachten op een krachtig teken van leven van Peoplesoft.
Analisten zijn vooral te spreken over een mogelijke overname van Clarify, leverancier van de momenteel populaire crm-software (customer relationship management). Descartes, de andere kandidaat, levert software voor productielogistiek (supply chain management). "De overname van Clarify zou een grote klapper betekenen", meent Judy Andaloro, analiste van AMR Research. Eerder klonken geruchten dat Peoplesoft Vantive over zou nemen, daarna was het Siebel en nu dus Clarify. "Clarify heeft momenteel de wind in de zeilen. Het gaat nu vooral om de prijs." De marktwaarde van Clarify bedraagt ongeveer 910 miljoen dollar, veel meer dan Vantive, dat een marktkapitalisatie heeft van circa 246 miljoen dollar.

Hybride strategie

"Alle andere erp-bedrijven hebben al initiatieven genomen op crm-gebied", aldus Kassandra Milhouse van onderzoeksorganisatie Ovum. SAP bouwt zijn eigen crm-pakket, Baan heeft in 1996 Aurum gekocht en het product omgedoopt tot Baan Frontoffice en Oracle volgt een hybride strategie door eigen productontwikkeling te combineren met acquisities. Opgemerkt moet worden dat hoewel Peoplesoft geen eigen crm-product bezit, het wel een samenwerkingsovereenkomst heeft met Siebel, zodat het toch crm-software bij zijn eigen erp-pakket kan leveren. Ook JD Edwards, dat met SAP, Oracle, Baan een Peoplesoft de top-5 van erp-leveranciers completeert, heeft een zelfde soort overeenkomst met Siebel.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.