Novell verbindt NDS met ERP

Dit artikel delen:

Novell test een product dat zijn Directory Services (NDS) kan integreren met de erp-software van Peoplesoft.

Deze relatief kleine stap signaleert het voornemen van Novell diens NDS tot standaardproduct te maken voor het beheren van bedrijfsprocessen in een netwerk. Tot op heden zijn directory-diensten vooral gebruikt voor het toevoegen en controleren van bevoegdheden van gebruikers binnen een netwerk. Novell is echter niet alleen. Netscape, IBM en vooral Oracle leveren en ontwikkelen steeds meer directory-diensten voor applicatie-servers.
NDS zal in eerste instantie alleen kunnen communiceren met de module voor personeelsbeheer (human resources) van Peoplesoft. Michael Simpson, marketingmanager bij Novell, zegt dat zijn firma ook kijkt naar integratie met andere erp-applicaties. Volgens Simpson is dit product voortgekomen uit een intern project. "Novell gebruikt de personeelsmodule van Peoplesoft en we zagen een mogelijkheid om hiermee het bedrijfsproces voor personeelsbeheer te stroomlijnen." De integratie met de erp-software omschrijft hij als een automatisch mechanisme dat personeelsleden direct opneemt in de NDS en dus het netwerk zodra zij zijn toegevoegd aan de erp-module.

Oracle ook

Ondertussen maakte ook Oracle bekend directory-diensten te gaan leveren in versie 4 van zijn applicatieserver, die 25 augustus op de markt verschijnt. Hiermee is de laag tussen database en applicatie in Oracles Network Computing Architecture (NCA) gevuld. Directories ontwikkelen zich als het ideale hulpmiddel voor het lokaliseren en aanroepen van gedistribueerde objecten. Deze 'oude' technologie gaat volgens analisten een belangrijke rol spelen in de adoptie van gedistribueerde applicaties en drie lagen architecturen. De productaankondiging van Oracle zou de relatie met Novell en Netscape, die hun directory-diensten ook als hulpmiddel voor applicatieservers aanbieden, onder druk kunnen zetten. Novell spreekt er in een officiële verklaring geen kwaad van en zegt dat Oracle zijn producten integreert met NDS en daarmee de hele markt zal stimuleren.  JB/RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.