Oracle 'pest' Peoplesoft

Directie verontwaardigd over vijandig overnamebod

Dit artikel delen:

Oracle steekt met zijn overnamebod op Peoplesoft een spaak in de wielen van Peoplesofts geplande overname van JD Edwards. Oracle passeert de directie en benadert de aandeelhouders. Ook wil het de JD Edwards-koop tegen het licht houden.

De intenties van Oracle hebben kwaad bloed gezet bij Peoplesoft. Topman Craig Conway beticht zijn oud-werkgever van een transparante poging de JD Edwards-overname te saboteren. De twee bedrijven hebben een geschiedenis van onmin, maar Peoplesoft moet het bod van 5,1 miljard dollar wel serieus in overweging nemen. Inmiddels heeft Oracle de Peoplesoft-directie middels een brief verzocht om een bijeenkomst waarin het zijn plannen uiteenzet.
JD Edwards-president Bob Dutkowsky stelt dat de overname door Oracle niet door kan gaan op grond van Amerikaanse dan wel Europese antitrust-wetgeving. Oracle zelf ontkent dit. Dutkowsky spreekt van een groot contrast tussen het complementaire samengaan van zijn bedrijf met Peoplesoft, en de volgens hem puur financieel gemotiveerde plannen van Oracle. "Hun plannen beperken de keuze voor klanten."

Schrappen

De databankproducent wil namelijk de Peoplesoft-producten op termijn schrappen, maar pas nadat het geautomatiseerde migratiehulpmiddelen heeft ontwikkeld om gebruikers naar de eigen E-business Application Suite te krijgen. In de tussentijd belooft Oracle wel de oudere versie 7.0 te blijven ondersteunen. Peoplesoft had al aangekondigd dat eind dit jaar te beëindigen, waardoor gebruikers moeten migreren.
Oracle benadrukt juist de financiële zekerheid die het biedt, in vergelijking tot de getroubleerde twee softwarebedrijven. Topman Larry Ellison verklapt ook dat Peoplesoft-baas Conway hem een jaar geleden had benaderd om de respectievelijke applicatie-activiteiten te verenigen in een nieuwe onderneming. De twee kwamen toen niet tot overeenstemming over de structuur.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.