Peoplesoft met JD Edwards tweede na SAP

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Peoplesoft neemt branchegenoot JD Edwards over voor ongeveer 1,7 miljard dollar in aandelen. Door de overname ontstaat de op één na grootste applicatieleverancier ter wereld, na SAP AG.

Peoplesoft richt zich met zijn hrm-software (human recources management) vooral op de bovenkant van de markt, terwijl JD Edwards zich met productie-integratie-software in het middensegment begeeft. Het gecombineerde concern heeft een aandeel van 17 procent in de bedrijfssoftwaremarkt. Niet genoeg om concurrent SAP (54 procent) bang te maken, maar voldoende om Oracle en Microsoft het hoofd te bieden. Volgens een analist had Peoplesoft geen andere keus dan overname van JD Edwards om te kunnen meedoen in het middensegment.

Technische nadelen

Hoewel er enige overlap is tussen beide bedrijven, vullen ze elkaar toch grotendeels aan. JD Edwards heeft geen hrm-software, maar kan wel scm-software (supply chain management) leveren, iets dat Peoplesoft minder goed kan. Er zitten nog wel wat technische nadelen aan de koop. De applicaties van Peoplesoft draaien bijvoorbeeld niet goed op IBM's AS/400-platform, terwijl dat een belangrijke omgeving is voor de programmatuur van JD Edwards.
JD Edwards wordt als aparte divisie ingelijfd bij Peoplesoft en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen productlijn. Er is nog geen sprake van het samenvoegen van producten. Op dit moment is de uitbreiding naar nieuwe markten voor Peoplesoft het belangrijkst.
Samen hebben de bedrijven een jaaromzet van ongeveer 2,8 miljard dollar, ruim dertienduizend werknemers en meer dan elfduizend klanten in 150 landen. De overname moet aan het begin van het vierde kwartaal zijn afgerond.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-06T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.