Interactieve software Baan leunt zwaar op Microsoft

Dit artikel delen:

Baan heeft een nieuwe reeks applicatiesoftware ontwikkeld die is gericht op interactie van Baan-gebruikers met hun klanten.

Het product, Baan Front Office, bestaat volledig uit Microsoft-technologie en is gebaseerd op de voor 250 miljoen dollar overgenomen producten van Aurum Software. De gebruikersinterface van Baan Front Office is gebaseerd op Internet Explorer. Door in het ontwerp van het systeem gebruik te maken van technologieën als Com, Active X en Visual Basic Active Documents zijn klantinformatie en bedrijfsgegevens beschikbaar in Microsoft Office. Deze productiviteitssoftware is meestal aanwezig binnen de hele onderneming. De software ondersteunt het Microsoft Backoffice-platform en is volgens Baan te integreren met erp- en financiële systemen van andere leveranciers.

Uniform

Doel van de software is om iedereen die binnen een bedrijf met klanten omgaat, op een uniforme wijze toegang te verschaffen tot gegevens. Het pakket bestaat uit drie onderdelen. Baan Sales behapt het beheren en voorspellen van (gezamenlijke) verkoopacties. Met Baan Call Center kan alle ingaande en uitgaande communicatie met klanten afgehandeld worden. Baan Configuration ten slotte is de modelleertool waarmee klantspecificaties in producten kunnen worden bepaald. Volgens onderzoeksbureau Gartner Group bedraagt de markt voor de zogenoemde interactieve verkoopsoftware 2,7 miljard dollar in het jaar 2000. Voor de verkoop en ondersteuning van de nieuwe software heeft de Veluwse onderneming een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Baan Front Office Systems.  RV
 
Baan Erp-software op IBM-mainframes
De automatiseringssoftware van Baan komt beschikbaar voor IBM's S/390-mainframes. Baan Erp, de belangrijkste component van Baan Series, zal ondermeer worden geleverd voor OS/390, het mainframebesturingssysteem waarop de database DB2 draait. Baan combineert hiermee de functionaliteit van zijn software met de grootschaligheid en betrouwbaarheid van de mainframe-omgeving.
Verder verenigt Baan Erp voor OS/390 de applicatieserver en de databaseserver op één, eenvoudig te beheren platform. Afgelopen maart is het testprogramma begonnen met een bèta-versie van de software. Bij een toeleverancier voor de vliegtuigindustrie uit Nashville, Tennessee, werd de eerste bèta-versie geïnstalleerd. In juni komen er nog andere testplekken bij. Naar verwachting zal Baan Erp voor OS/390 in het derde kwartaal op de markt komen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.