Peoplesoft heeft haast uit angst voor concurrent

Dit artikel delen:

Om de concurrentie bij te benen heeft Peoplesoft aangekondigd een gedeelte van de functionaliteit van zijn versie 7 eerder dan gepland op de markt te brengen.

Peoplesoft heeft vooral naam gemaakt met zijn human resources-software. Sap, Baan en Oracle zijn de belangrijkste spelers in de markt en leveren een bredere functionaliteit. Onlangs kondigden JD Edwards uit de Verenigde Staten en het Zweedse Scala aan zich ook op de Europese markt te gaan bewegen.
Het wordt druk op de markt voor software op het gebied van 'enterprise resource planning' (erp). Peoplesoft ziet zich genoodzaakt het tempo van zijn productinnovatie op te schroeven. Het verbreden van de functionaliteit wat financiën, productie en distributie betreft en het zogenaamde 'web-enabled' maken van erp-software, zijn van doorslaggevende betekenis voor de concurrentiekracht. Release 7 was oorspronkelijk gepland voor maart 1998.

Versie 7

Op de gebruikersconferentie in Schotland kondigde Peoplesoft aan in september van dit jaar al met de eerste uitbreidingen van versie 7 op de markt te komen. Deze 'technology release' omvat een drie-tier architectuur, een Java-client en geïntegreerde analyse-tools. "Internet is één van de drijvende krachten achter onze productinnovatie", aldus Martin Mackay, European product strategy manager van Peoplesoft. De 'supply chain management'-software van het aangekochte Red Pepper wordt geïntegreerd in het erp-pakket. Peoplesoft hoopt hiermee de concurrentie bij te blijven en zijn klanten te behouden. In maart 1998 volgt de definitieve versie 7, versie 7.5 in Peoplesoft termen. Hoewel de specifieke invulling hiervan nog vaag is, zal deze gericht zijn op uitbreidingen op het gebied van productie en logistiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.