Shell helpt Logica CMG

Automatiseerder zegt profijt te trekken van samensmelting

Dit artikel delen:

Logica CMG is tot voorkeursleverancier bij Shell gebombardeerd. Daardoor kan de automatiseerder meedoen aan alle interessante softwaretenders. Eén daarvan heeft al tot resultaat geleid: Logica CMG implementeert een SAP-oplossing voor Shell Europe Oil Products.

Energievallei
Logica CMG maakte tevens bekend dat het deelneemt in Energy Valley, een initiatief van de drie noordelijke provincies en de Gasunie om Europese energiebedrijven te concentreren in Noord-Nederland. De automatiseerder wil een shared services centre opzetten, gericht op het leveren van ict-producten en -diensten aan de olie-, gas- en elektriciteitssector. Het heeft in Groningen 170 consultants in de energiesector rondlopen.
Deze SAP-applicatie helpt mee de operationele processen binnen Shell Europe Oil Products te standaardiseren. Het Shell-onderdeel wil naar een standaardisatie en vereenvoudiging van processen en systemen, waarmee het de kosten beter onder controle denkt te houden. De implementatie van het SAP-systeem vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Italië, Iberië, Griekenland en Scandinavië, met centrale ondersteuning vanuit Nederland. De contractwaarde kan de komende twee jaar oplopen tot twintig miljoen euro.
Dit contract is het eerste dat valt binnen de kersverse raamovereenkomst tussen Shell en Logica CMG. De ict-dienstverlener beweert dat de verbeterde geografische spreiding als gevolg van de fusie tussen Logica en CMG de doorslaggevende factor vormde voor Shell om deze overeenkomst te sluiten. Hierdoor mag de automatiseerder als voorkeursleverancier meedoen aan alle internationale softwaretenders binnen de Shell Groep. Overigens waren zowel Logica als CMG reeds ict-partners van de oliemaatschappij.

Nieuwste kennis

Opmerkelijk is dat de SAP-implementatie bij de Europese olieproductentak van Shell niet wordt uitgevoerd door Shell Information Technology International (Siti). Bij deze ict-divisie van Shell, die over SAP-expertise beschikt, werken wereldwijd tienduizend mensen (inclusief ingehuurden). In Nederland zijn er 685 automatiseerders werkzaam. Een woordvoerder van de multinational laat weten dat Siti voor grote projecten altijd met partners werkt. Hij wijst bijvoorbeeld op het project Group Infrastructure & Desktop, waarbij Getronics wereldwijd op een standaard manier 85duizend werkplekken inricht en ondersteunt. "De eigen medewerkers weten veel van de Shell-systemen en onze zakelijke processen. Specifieke kennis over bepaalde ict-onderwerpen huren we doorgaans in. Het is een flexibele manier om de nieuwste expertise in huis te halen en vormt een aanvulling op de eigen deskundigheid."
Met betrekking tot de SAP-implementatie zegt de zegsman dat Logica CMG samenwerkt met zowel Siti-personeel als gebruikers van de Shell-organisatie. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.