Hyperion spitst MBA-software toe op marktsegmenten

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Hyperion werkt aan specifieke versies van zijn algemene analysesoftware MBA (Multidimensional Business Analyst).

Er komen Olap-oplossingen (online analytical processing) voor boekhouding, verkoop en marketing, distributie, prestatieanalyse en human resources. Hoewel Hyperion een vergaande samenwerkingsovereenkomst heeft met Baan, is de nieuwe software niet exclusief voor gebruik met Baan ontwikkeld.
"De samenwerking met Baan gaat heel goed. De erp-leverancier neemt Hyperion standaard mee in zijn verkoopcyclus en andersom doen wij een goed woordje voor dit bedrijf", aldus Ger van Nijkerken, directeur van Hyperion in Nederland. Naast gezamenlijke verkoop- en marketingactiviteiten, hebben beide bedrijven een gezamenlijk team gezet op de technische integratie van de software. Binnen nu en twaalf maanden moet deze totale integratie voltooid zijn.

Aansluiting

Hyperion benadrukt zijn onafhankelijke positie. Wereldwijd heeft de onderneming dertienhonderd klanten. Zo'n driehonderd daarvan draaien ook met Baan. Tot vorig jaar waren gezamenlijke klanten toevalstreffers, nu wordt daar doelgericht naartoe gewerkt. Daarbij noemt Van Nijkerken Overtoom en de bouwbedrijven Heijmans en Wilma als voorbeelden.
Het bedrijf blijft echter aansluiting zoeken met andere pakketleveranciers. Voor Hyperions software bestaan interfaces naar SAP, Oracle, JD Edwards, Peoplesoft en Coda. "Nauwe samenwerkingsverbanden met andere erp-leveranciers sluit ik niet uit", aldus Van Nijkerken. Op Hyperions gebruikersconferentie in Orlando werd afgelopen week een samenwerkingsverband bekend gemaakt met Coda, leverancier van financiele software. De overeenkomst vertoont grote gelijkenis met die van Baan: integratie van producten en samenwerking op het gebied van verkoop en marketing.

'Grijze laag'

Naast MBA, levert Hyperion consolidatie-software (Enterprise) en planning- en budgetteringsoftware (Pillar). Van Nijkerken is van mening dat de analyse- en rapportagefaciliteiten van traditionele erp-software beperkt is en noemt deze functionaliteit een 'grijze laag' op het pakket. "Voor de rapportagemogelijkheden in erp is dan ook nog altijd consultancy nodig vanwege de complexiteit", aldus Van Nijkerken. "Vandaar dat Baan met ons in zee is gegaan."
Verder introduceert Hyperion versie 3.0 van Internet-interface Spiderman. Nieuw aan deze versie is dat niet alleen een venster wordt geboden op de in het systeem opgeslagen informatie, maar dat ook transacties via Internet ingevoerd en verwerkt kunnen worden.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.