Microsoft koopt belang in Banyan

Dit artikel delen:

Microsoft neemt een belang ter waarde van 10 miljoen dollar in de noodlijdende softwarefabrikant Banyan Systems. Hiermee verkrijgt het bedrijf van Bill Gates 7,5 procent van Banyans aandelen, voor 10 dollar per stuk. Banyan traint op zijn beurt de komende drie jaar vijfhonderd werknemers op het gebied van bedrijfsdienstverlening.

Dat trainingsprogramma moet de interoperabiliteit verbeteren van de software van beide bedrijven. Het hoofdproduct van Banyan wordt gevormd door de directory-diensten, Streettalk, die draaien op Windows NT. Microsoft eigen Active Directory is pas beschikbaar wanneer Windows 2000 uitkomt, rond het midden van dit jaar. Tot het zover is, loopt de softwareleverancier uit Redmond nog steeds achter concurrent Novell aan wat betreft beheerbaarheid en directory-functionaliteit.

Directory-dienst

Analisten menen dat Microsoft hiernaast ook interesse heeft voor Banyans klantenbestand, mail- en messagingsoftware en de telefoonboek-site http://Switchboard.com. Het voornaamste is toch de directory-technologie. "Als Microsoft zich zorgen maakt over het niet-tijdig introduceren van directory-diensten, dan gaat het kopen in plaats van zelf ontwikkelen", verwacht analist Eric Brown van onderzoeksbureau Forrester Research. Banyan zou het eigen netwerkbesturingssysteem Vines inmiddels min of meer hebben opgegeven.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.