Distributie Constellar Hub komt in handen van MSB

Management Software Benelux (MSB) is door Constellar Corporation aangesteld als Benelux-distributeur van Constellar Hub, een hulpmiddel voor gegevensextractie en gegevensmigratie dat is gebaseerd op het Oracle7 rdbms. 

Constellar Corporation is de nieuwe naam voor de SQL Group. Deze softwaremaker - in 1988 als consultancybedrijf begonnen - verplaatste zijn hoofdkantoor enige tijd geleden naar Redwood Shores, Californië. De ruim dertig medewerkers tellende ontwikkelafdeling van Constellar blijft voorlopig in Londen werken.
De verhuizing van het door oprichter en CEO Brian Donnelly geleide Constellar naar Silicon Valley heeft alles te maken met het streven om, na een aantal risicokapitaal-injecties, het bedrijf naar de Nasdaq-beurs te brengen. De waarde van Constellar, dat dit fiscale jaar een omzet van 12 miljoen dollar denkt te gaan realiseren, wordt op dit moment geschat op ergens tussen de 30 en 40 miljoen dollar.
Voor het ambitieuze Management Software Benelux betekent de distributie-overeenkomst met Constellar een spectaculaire uitbreiding van de portefeuille aan producten en diensten, waaronder bestaande overeenkomsten met Forte, Wincap en Micro Focus. Dascom, Soft-Switch en Software Artistry.

Hub

Zoals het woord 'hub' (letterlijk: naaf) in de bedrijfsnaam al aangeeft, is Constellar Hub gebaseerd op het idee dat koppelingen tussen verschillende applicaties het beste centraal kunnen worden gecreëerd en beheerd. In de terminologie die Constellar hanteert, heet elke koppeling tussen een bronsysteem en een doelsysteem een 'spoke' (letterlijk: spaak) genoemd. De hub is ook de plaats waar de feitelijke transformaties plaatsvinden en werkzaamheden zoals gegevensvalidatie en ontdubbeling van data-records worden uitgevoerd. Constellar mikt met dit product niet alleen op organisaties die hun bestaande mainframe-applicaties, client/server-systemen en PC-applicaties onderling willen koppelen, maar ook op de ontluikende markt voor data warehousing. Hier vormen vervuilde gegevensbestanden en ontoegankelijkheid van bestaande systemen de belangrijkste obstakels voor de daadwerkelijke realisatie van succesvolle data warehouses.
Constellar Hub is beschikbaar in een aantal Unix-versies en een versie voor Windows NT en is geschikt voor gebruik op symmetrische multi-processing (SMP) en massief parallelle (MPP) systemen. Naast het feit dat Constellar Hub gebaseerd is op Oracle7, heeft Constellar ook in andere opzichten profijt van zijn relatie met de database-leverancier. Zo is de helft van alle sales-leads van het honderd medewerkers sterke verkoopteam van Constellar afkomstig van Oracle. JM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Joost Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.